2024.07.27.

Fontos alsóházi csatát húzott be az Érsekvadkert

Nagy csatában kapott ki a Bátonyterenye.

Vasárnap alsóházi csörte keretein belül fogadta az Érsekvadkert Szügyben a Bátonyterenyét a vármegyei élvonal huszonharmadik körében. A kelet-nógrádiak léptek fel támadóbban a meccs elején, negyedóra elteltével mégis a másik oldal szerzett vezetést Szabó Lénárd révén. Ezt követően mindent megtett a hátrányba kerülő gárda, majd a szünethez közeledve Bellér egyenlített. Ez az állapot sem tartott sokáig, hamarosan megint a házigazdák vették be a kaput. A második felvonás közepén ismét jött a a válasz, Myszor jóvoltából. Nem lankadt azonban a pályaválasztó társulat, és a dupláig jutó Bódisnak köszönhetően újra sikerült megrezgetni a hálót. A hátralévő időben hiába tettek meg mindent a bátonyiak, már nem tudtak reagálni, így három kettőre kikaptak.

Megyei I. osztály, 22. forduló:

DJ-Mobitel-Érsekvadkert SE-Bátonyterenyei TC 3-2 (2-1)

Szügy, 60 néző. Vezette: Nyerges K. (Gecse Z., Homoki G.)

DJ-Mobitel-Érsekvadkert SE: Tóth R. – Baló, Gyenes, Farkas, Szabó Lénárd – Dávid M., Pistyúr, Keresztes (Cseri, 46.) – Terenyei (Balga, 79.), Bódis, Ujvári (Kovács Z., 52.). Vezetőedző: Nyikos József.

Bátonyterenyei TC: Zsignár – Nagy N. (Sipkó, 56.), Kiss B., Ivánfy, Bakos K. – Berki Sz. (Sasvári, 52.), Bakos T., Almási, Horváth, Lenkei (Myszor, 46.) – Bellér. Vezetőedző: Berki Krisztián.

Sárga lap: Cseri, ill. Ivánfy

Gól: Szabó Lénárd (15.), Bódis (43., 71.), ill. Bellér (40.), Myszor (69.)

Jók: Bódis, Pistyúr, Dávid M., Farkas, Gyenes, ill. Horváth (a csapat legjobbja), az egész csapat

Nyikos József: – Ez egy igazi alsóházi rangadó volt. Azt gondolom, hogy amit mi terveztünk, az maximálisan úgy alakult. Próbáltuk elérni, hogy hely legyen mögöttük. Ez megtörtént. Talán egy kicsit jobban is magunkra húztuk őket, mert így voltak helyzeteik, de hála istennek, pontatlanok voltak. Volt két százszázalékos ziccerük, amikor a kapusra vezették a labdát, de nekünk meg négy, amit kihagytunk a kapussal szemben. Azt gondolom, most akaratból nagyon jól vizsgázott a csapat. Még mindig vannak hibák, főleg ki nem kényszerítettek, de tudom, hogy ez miért van. Remélhetőleg ez nyártól másképp fog alakulni. Most nagyon dicséretes volt az akarat. Szerintem ezt a meccset inkább egy-két egyéni teljesítmény döntötte el.

Berki Krisztián: – Ma nem érdemeltünk vereséget, mezőnyben uraltuk a pályát, végig domináltunk, viszont a kapu előtt rendre hibáztunk. Az ellenfél jól sáfárkodott a helyzeteivel, szinte százszázalékosan kihasználta azokat és meg tudta nyerni a mérkőzést. Kétszer felálltunk a hátrányból, harmadjára sajnos nem sikerült. Ennek ellenére büszke vagyok a csapatomra, a szezon legjobb játékát produkáltuk, igaz, ehhez partner volt egy igen kellemes ellenfél. Csúszunk, mint a szánkó, csak az a baj, hogy nem előre, hanem sajnos hátra! Több van bennünk, és bízom benne, hogy ebben a szezonban meg is tudjuk mutatni! Köszönöm a csapatomnak a mai játékot, és minden játékosomnak, vezetőnek, olvasónak boldog húsvéti ünnepeket kívánok!

A bajnokság aktuális állása: