2024.05.09.

Változatos döntetlennel indította tavaszi szereplését a Talent

Tizennégy gólt hozott a Gyöngyöshalász elleni pontosztozkodás.

A hét elején megkezdte a tavaszi idényt a Heves vármegyei szervezésű férfi futsal NB III-ban szereplő Talent együttese. A Gyöngyöshalászt fogadták az Ipoly-partiak. Ugyan az első félidőt követően meggyőzőnek tűnő előnyre tettek szert a vendégek, a fordulás után megtáltosodtak a házigazdák, a feltámadásnak köszönhetően pedig hét hetes döntetlennel zárult a nem mindennapi, gólokban bővelkedő ütközet. 

Heves vármegyei szervezésű Férfi Futsal NB III, Északi-csoport, 18. forduló:

Talent 2019 SE-Gyöngyöshalász SE 7-7 (1-5)

Balassagyarmat, Városi Sportcsarnok. Vezette: Dobsonyi L., Homoki G. (Varga P. B.)

Talent 2019 SE: Tóth R. – Pistyúr Zs., Pistyúr D., Griffaton, Hugyecz. Cserék: Kárász, Lavkó, Bozsó, Mindszenty, Kántor, Brezovszki, Mátyás P. Vezetőedző: Naszály Aladár.

Gyöngyöshalász SE: Kósa – Tari, Bartalis, Petrány, Ecsegi. Csere: Fajkó. Vezetőedző: Kis Gábor Viktor.

Gól: Pistyúr Zs. (3), Brezovszki, Mindszenty, Pistyúr D., Mátyás P.

Naszály Aladár: Azt kaptuk, amire számítottunk! Jó ellenfelet, akik a tél folyamán sokat fejlődtek, hiszen rengeteg éles meccset játszottak szép eredménnyel. Nekünk sajnos az első éles mérkőzésünk volt így együtt, ami még is látszott a játékunkon. Már voltunk hasonló helyzetben a tavaszi első bajnoki találkozón, ezért szerettük volna most elkerülni a hasonló játékot, de nem sikerült! Az első félidőben lassú iramban, sok hibával kispályáztunk, így nem tudtuk irányítani a játékot, amit a vendégek kíméletlenül kihasználtak és nagyarányú előnyre tettek szert, így majdnem véglegesen eldöntötték a mérkőzést. A szünetben új rész célokat állítottunk fel a második félidőre, és azzal az elhatározással vágtunk neki, hogy építsük fel a játékunkat, kezdjünk ismét futsalozni, nagyobb iramban, több mozgással játszani és nyerjük meg a második játékrészt. Szerencsére a csapatban volt annyi tartás és önbecsülés, hogy tudtak változtatni a játékon, így jó hangulatot teremtettek a lelátón és megnyerték a második félidőt. A végeredmény mindenki előtt ismert, amihez persze némi szerencse is kellett, igaz az utolsó másodpercekben még a győzelmi esélyünk is megvolt, de az a mai napon nem hiszem, hogy igazságos lett volna.