2024.07.27.

Nagyon komoly diadalt aratott az Ipolyszög

A hosszú idő után ismét vereséget szenvedő címvédő Patakot tréfálta meg Takács Gergely együttese.

Múlt vasárnap Ipolyszögön volt jelenése a Pataknak a vármegyei legalacsonyabb osztály Nyugati-csoportjának tizennyolcadik fordulójában. Bár toronymagas favoritnak számítottak a vendégek, a meccs elején jött a feketeleves. Negyedóra elteltével már kettővel vezettek a roppant lelkes házigazdák. Hamarosan még nehezebb helyzetbe kerültek a látogatók, mivel kapusuk a kiállítás sorsára jutott. Kisvártatva tovább nőtt a különbség, így megnyugtató előnyben fordulhattak a hazaiak. A térfélcserét követően tíz emberrel is próbálkoztak a patakiak, de csak egy szépítő találatig jutottak. A hajrához érve a csapata valamennyi gólját jegyző Takács Gergely ismét beköszönt, kialakítva az övéi már-már csodaszámba menő, nagyon komoly kalapemelést érdemlő négy-egyes sikerét jelentő végeredményt. Ötvenöt megnyert bajnoki elteltével kapott ismét ki az első pozícióból lecsúszó címvédő.

Megyei III. osztály, Nyugati-csoport, 18. forduló:

Ipolyszögi SE-Patak FC 4-1 (3-0)

Vezette: Hegedűs M. (Pál A., Urbán V. P.)

Ipolyszögi SE: Selymes – Dóka, Tóth Á., Keresztes, Papp – Bognár, Szemesi (Balla, 56.), Petrovszki, Trepinszki – Kárdási, Takács. Játékos-edző: Takács Gergely.

Patak FC: Oláh R. – Fábián, Váró, Mócsány, Horváth B. – Oravecz, Sinkovics, Várhegyi, Németh (Dombi, 67.) – Huttyán, Bogdány. Edző: Bella Sándor.

Sárga lap: Papp, ill. Mócsány, Bogdány

Piros lap: Oláh R. (28., Patak FC)

Gól: Takács (8., 15., 35., 75.), ill. Mócsány (62.)

Jók: Tóth Á., Dóka (a mezőny legjobbjai), az egész csapat, ill. Horváth B., Sinkovics

Takács Gergely: Jól kezdtük a mérkőzést, már negyedóra után kétgólos előnyre tettünk szert, majd egy jogos kiállítás miatt emberelőnybe is kerültünk. A pihenő előtt még egy góllal tudtuk növelni előnyünket. A szünetben azt kértem a srácoktól, hogy ne vegyük lefutottnak a meccset, mert még bármi megtörténhet. A fordulás után fölényben játszott az ellenfél, szépítettek, majd kapufát is rúgtak. A hajrá előtt sikerült visszaállítani a háromgólos különbséget, ami azt hiszem, eldöntötte a párharcot. A földön kell maradnunk, mert nem lettünk jobb csapat, sem a Patak nem lett rosszabb, egyszerűen nekünk minden összejött, nekik meg semmi. Annak nagyon örülök, hogy aki pályára lépett, az küzdött, hajtott a végsőkig. Bella Sanyi barátomnak további sok sikert, és kívánom, hogy érjék el céljaikat!

Bella Sándor: Nem keresünk kifogást, ezután a teljesítmény után csakis magunkat okolhatjuk a vereségért, amit a hazai csapat még ilyen arányban is teljesen megérdemelten nyert meg! Mindent elmond támadójátékunkról, hogy a kilencven perc alatt mindössze egy gólra, egy dupla kapufára és egy kihagyott büntetőre futotta! Rosszul és eredménytelenül futballoztunk, az Ipolyszög viszont szépen kioktatott minket! Persze a világ ettől még nem dől össze, célunk továbbra is a címvédés, csak most már sokkal nyíltabb lett a bajnokság. Egy dolgot azért nem árt észben tartani a jövőben, hogy az elszántság és az agresszivitás nem a képesség kérdése! Ha célod van, azért tenni kell és tűrni, meg elfogadni az esetleges kritikát is! Gratulálok az Ipolyszög teljesen megérdemelt győzelméhez, a négy gólt szerző Takács Geri barátomnak pedig külön is! Mindkét csapatnak példát mutatott alázatból és tiszteletből egyaránt! További hasonló sikereket kívánok az Ipolyszög csapatának!

A bajnokság aktuális állása: