2024.07.27.

Hétközi bajnoki vár az SBTC-re

Szerdán a Sényőt látják vendégül a salgótarjániak.

A DEAC-nál elért megsüvegelendő döntetlent követően gyorsan újabb erőfelmérő jön a harmadosztály Észak-Keleti-csoportjában szereplő SBTC számára. A bajnokság második fordulójában az idényt egy Karcag elleni három kettes otthoni sikerrel indító Sényőt fogadják a fekete-fehérek a Szojka Ferenc Stadionban. A 17.30-as kezdéssel esedékes találkozót élőben közvetítjük weboldalunkon. Szokásunkhoz hűen, ismét megszólaltattuk az érintett gárdák mestereit. A házigazdákat irányító Sebestyén Szilárd mellett a látogatókat trenírozó Fiumei Viktor, Imrő László duó tagjai közül előbb említett szakember foglalta össze számunkra gondolatait. Lássuk az előzetes meglátásokat!

NB III Észak-Keleti-csoport, 2. forduló, 2023. augusztus 2. (szerda), 17.30:

Salgótarjáni BTC-Sényő-Carnifex FC

Salgótarján, Szojka Ferenc Stadion. Vezeti: Muhari Gergő (Kulcsár Dániel, Végh Márton)

Sebestyén Szilárd, a Salgótarjáni BTC vezetőedzője: Nagyon értékes az egy pont, amit szereztünk az első fordulóban! Ennél viszont fontosabb az egység, a szervezettség, amit a játékosok mutattak! Azonban az örömködést szerdára már el is kell felejteni, hiszen jön a következő állomás, ami szintén nehéznek ígérkezik! Az elmúlt két napban regeneráltunk és taktikai elemeket gyakoroltunk. Az ellenfelünk már több éve stabil középcsapat. Van néhány kiemelkedő játékosuk és csapatként is jól funkcionálnak. Az első fordulóban ötgólos mérkőzésen legyőzték a jó erőkből álló Karcagot. Jó iramú, sok párharccal tarkított meccsre számítok. Remélem, sok néző lesz kíváncsi az első hazai találkozóra! Sérültünk nincs, mindenki harcra kész.

Fiumei Viktor, a Sényő-Carnifex FC vezetőedzője: A felkészülésünk elég felemásra sikeredett. Volt, hogy alacsonyabb osztályú csapattól is vereséget szenvedtünk edzőmérkőzéseken. Viszont azért nem voltam bizonytalan és bíztam továbbra is ugyanúgy a fiúkban, mert a sok éve tapasztalat alapján tudom jól, hogy ezt a társaságot nem megbénítja, hanem inkább feldobja a tét. Ez már a hétvégi meccsen is meglátszott, hogy teljesen más arculatát mutatta a csapat. Nálunk majdnem mindig az egy számjegyű helyezés a cél. A keret alapján az első ötbe oda várnám a társaságot. Tudjuk, hogy hova érkezünk szerdán, nem ismeretlen számunkra a helyszín és az ellenfél sem, bár vélhetően eléggé átalakultak legutóbbi találkozásunkhoz képest. Elsődleges elképzelésünk, hogy pontot szerezzünk. Ekkor lesz igazán értéke a múltkori hazai sikernek. Én azonban szeretném, hogy megszakadjon az ottani nyeretlenségi sorozatunk, mert Salgótarjánban még soha nem tudtunk győzni. Egyedül Orosz Máté nem bevethető, sérülés miatt. A többiek közül mindenki nevezhető.