2024.07.27.

Szerdán a harmadik fordulót rendezik a Megyei Kupában

Tét a legjobb négy közé jutás.

Szerdán a harmadik fordulóval folytatódik a 2022/2023-as idény a Nógrád Megyei Kupában. A sorozat negyeddöntőire kerül sor. Három párharcban bajnoki ellenfelek találkoznak, míg a negyedik mérkőzésen az alacsonyabb osztály csapatait egyedüliként képviselő Nagylóc a Berkenyét fogadja. A tét nagy, régiónkat az NB III-as Bánk-Dalnoki Akadémia mellett további három együttes képviselheti majd a komoly pénzjutalommal járó országos főtáblán. Lássuk, mire számítunk a meccsek kapcsán!

Nógrád Megyei Kupa, 3. forduló, 2023. április 19. (szerda), 17.00:

Unicum FC Mohora-Salgótarjáni BTC

Vezeti: Ordasi István Péter (Pál Adrienn, Istvanovszki Ambrus)

A játéknap legérdekesebbnek ígérkező ütközetének keretein belül csaphatnak össze az érintettek. A vármegyei élvonal küzdelmeit vezető salgótarjániak a közvetlen riválisnak számító, második helyezettnél teszik tiszteletüket. A házigazdák abszolút kipihenten várhatják a kezdősípszót, mivel az előző hétvégén elmaradt a bajnokijuk. A látogatók győzelemmel hangoltak, ezen a tavaszon még nem talált legyőzőre Sebestyén Szilárd alakulata, önbizalommal telve kelhet útra a fiatalos brigád. A bajnokságban már kétszer néztek farkasszemet a társulatok, rendre a vendégek örülhettek, ráadásul az említett meccseken még csak gólt sem tudtak elérni a mohoraiak. Persze könnyen benne lehet a pakliban, most töri majd meg a jeget Baranyi Tibor legénysége, egyáltalán nem számítunk lefutott csörtére. Éppen ellenkezőleg, számukra ismerős környezetben bármire képesek lehetnek a hazaiak, egyáltalán nem lenne meglepő, ha egy élvezetes viaskodás bontakozna ki a pályán. Persze, ha esélyest kell megjelölni, akkor a Stécére bökünk, de érzésünk szerint, nem lesz könnyű dolguk a fekete-fehéreknek, legjobbjukra lesz szükség a vágyott továbbjutáshoz.

Pásztó SK-Silver Tüzép-Karancslapujtő KSE

Vezette: Nyerges Krisztián (Elischer Márk, Varga Patrik Balázs)

Ennek a menetnek megvan az egyértelmű favoritja, elvileg közelebb lehetnek a sikerhez a remek szériában állomásozó, az előző hétvégén a pontvadászatban nem kevesebb, mint tizenöt góllal előrukkoló vendégek, akik minél tovább kitolnák remek periódusukat. A házigazdáknak nem megy mostanában, három fellépés óta nem tudtak nyerni, ráadásul a múlt szombaton kis híján úgy kaptak ki, hogy már három találattal is vezettek. Sok múlhat azon, ezúttal milyen kerettel tudnak összejönni a pásztóiak, teljes fegyverzetben még lehetne némi keresnivalójuk, tartalékosan viszont nem sok mindenben reménykedhetnek. Érdekesség, hogy három nap múlva ismét találkoznak a felek, akkor fordított szereposztásban bajnoki egységekért fognak küzdeni. Ezúttal talán csak az otthonuk által kölcsönzendő előnyökbe kapaszkodhatnak bele a házigazdák, egyébként jókora kalapemeléssel illethetnénk Forgó Péter csapatát, ha bármilyen formában rá tudna cáfolni a papírformára. Az előző három küldetésük alkalmával még csak gólt sem kapó ‘lapujtőiek számára minden adott lehet a sikerhez, formájukat tartva, nem ismerhetnek pardont.

Diósjenő SE-Mátraterenye SE

Vezeti: Kovács Máté (Boda Viktor, Urbán Viktor Péter)

Ellentétes produkciókat maguk mögött tudó brigádok mérik össze tudásukat ezen a meccsen. A hazaiak fontos győzelemmel melegítettek, ezzel szemben a másik oldal fájó pofont szedett össze a bajnokságban. Nemrégiben a pontvadászatban megmérkőztek a gárdák, akkor saját pályájukon sima sikerre tettek szert a ‘terenyeiek. Lenne tehát miért visszavágni a nyugat-nógrádiaknak, mérget vehetünk rá, ezért mindent meg is fognak tenni. Maximális fordulatszámon pörögve, bármire képesek lehetnek a diósjenőiek, egyáltalán nem lenne meglepetés, ha egy kiegyenlített viaskodás bontakozna ki a játéktéren. Nagy kérdés, a látogatókra milyen hatással volt a legutóbbi fiaskó, van honnan felállniuk. Elég hamar vigasztalódhatnak ebben a sorozatban, ehhez viszont össze kell kapniuk magukat és apait-anyait beleadni, máskülönben ismét kellemetlen élményekre tesznek szert. Összességében úgy érezzük, előzetesen valamelyest több sansz mutatkozhat a vendégek eredményes manőverére, egyáltalán nem lepődnénk azonban meg, ha végül rá tudnának cáfolni erre a vélekedésre a házigazdák.

Nagylóc SE-Berkenye SE

Vezeti: Kiss Dániel (Homoki Gábor, Bangó Rómeó)

Maradjunk annyiban, bármi is lesz a párosítás végeredménye, csak csupa pozitív jelzővel illethetjük a kupában egyedüli alacsonyabb osztályú csapatként talpon maradó hazaiakat, akik annak idején úgy döntöttek, nem lógatják a lábukat, hanem megméretik magukat. Két vármegyei második vonalbeli ellenfelet már megtréfáltak a nagylóciak, az elképzelésük pedig az, hogy ezúttal is rácáfolnak az osztálykülönbségre, ezért pedig a szó szoros értelmében meg is tesznek majd mindent. A vendégek egy ideje nem tudtak nyerni bajnokságukban, bár mindenképpen jót tehetett a lelkiállapotuknak, hogy a mögöttünk hagyott hétvégén már-már reménytelen helyzetből felállva fordítottak és gyűjtöttek be végül egy pontot. Mostani fellépésén nem is gondolhat másmilyen forgatókönyvre Rusvay Gergely társulata, mint a továbbjutásra, bármennyire is igyekezni fog a másik oldal, betlinek számítana, ha nem igazolná a papírformát a nyugat-nógrádi alakulat. Az tuti, hogy a házigazdáknak ez lesz életük egyik legfontosabb meccse, ezzel együtt, mégis hatalmas bravúrnak minősülne, ha valahogy meg tudnák lepni más kávéháznak mondható vetélytársukat.