2024.07.27.

Szerdán vív újabb bajnokit a Bánk-Dalnoki Akadémia

A Ferencváros második számú csapatát látja vendégül Berkenyén a Nógrád vármegyei gárda.

Nincs megállás a harmadosztályban. Szerdán újabb forduló következik. A harmincegyedik körben a jelenleg kilencedik Ferencváros második számú együttesét fogadja a Közép-csoportban szereplő Bánk-Dalnoki Akadémia. A tizenhat órás kezdéssel esedékes bajnokit élőben közvetítjük weboldalunkon. Szokásunkhoz hűen, mindkét társulat vezetőedzőjét megszólaltattuk a mérkőzést megelőzően. A sereghajtó házgazdákat irányító Czuk Henrik, illetve a Fradi tartalékcsapatának mestere, Korolovszky Gábor is megosztotta velünk gondolatait. Lássuk a beharangozó gondolatokat!

NB III Közép-csoport, 31. forduló, 2023. április 12. (szerda), 16.00:

Bánk-Dalnoki Akadémia-Ferencvárosi TC II

Berkenye, Sporttelep. Vezeti: Dobai János (Vrbovszki Pál, Szabó Richárd)

Czuk Henrik, a Bánk-Dalnoki Akadémia vezetőedzője: – A Paks II és az MTK II elleni meccs után azt láttam és tapasztaltuk, hogy mindkét mérkőzésen rászolgáltunk volna a döntetlenre. Mondjuk, az egy pontokkal sajnos sokra nem mennénk. Ilyen szempontból, nekünk minden találkozón nyerni kellene. Természetesen most is ez lesz a célunk. Szerdán is a győzelem reményében megyünk ki a pályára. Azt beszéltük meg a fiúkkal, hogy a hátralévő összes fordulóban próbáljunk meg három pontot szerezni. Ami mindenképpen pozitívum volt az elmúlt időszakban, hogy már a Paks II ellen sem játszottunk rosszabbul, mint az ellenfelünk, az MTK II ellen pedig már kimondottan jól futballoztunk. Az ellenfél edzője is megdicsérte a csapatot és jók voltak a visszajelzések. Jobb volt a játék, mint egy körrel korábban. Próbáljuk ezt a teljesítményt átmenteni szerdára. Igyekszünk gyorsítani a tempót és még több helyzetet kialakítani. Nincsen sérültünk. Várjuk a mérkőzést! Még, ha „csak” a Fradi második csapatával is találkozunk, feldobja a fiúkat, hogy egy ilyen ellenféllel futhatunk össze. 

Korolovszky Gábor, a Ferencvárosi TC II vezetőedzője: – Tavasszal nagyon extra teljesítményt nyújtanak a srácok. Most egy hatmeccses győzelmi szériánál tartunk. Nagyon szeretnénk ezt folytatni. Még mindig lassan kúszunk fel a tabellán, de minél előrébb végeznénk. Komoly szerepet játszik az is, hogy a csapatépítés azért hosszú folyamat, most érik be jó pár dolog nálunk és együtt is. Az biztos, hogy dolgozunk! Az idény hátralévő részében a lehető legtöbb egységet szereznénk. Most kellene feltenni az i-re a pontot, ha már a pontokról beszélünk és minél magasabbra felkúszni a táblázaton. Nem állnak jól a tabellán a házigazdák, de annál sokkal jobb csapatnak tartom őket, mint amit a statisztika mutat. A bennmaradásért küzd az ellenfelünk, mi pedig minél feljebb zárnánk, illetve ezúttal nyernénk. Szerintem nagyon nehéz meccs lesz. Lesznek hiányzók, mert az U19-es korosztályunk külföldön van egy tornán, és azért oda visszament pár játékos. Van egy-két sérültünk is. Ettől függetlenül, a Ferencváros második csapata mindig százszázalékos kerettel rendelkezik, mert aki itt játszik, annak meg kell ütnie szintet. Úgyhogy, ha lesznek is távollevők, aki ott lesz szerdán, meg kell felelnie az elvárásoknak!