2024.07.27.

Szép pontot szerzett a Legénd

Csak döntetlent ért el idegenben a Bernecebaráti-Kemence.

Múlt vasárnap Legénden volt jelenése a Bernecebaráti-Kemencének a vármegyei harmadik vonal Keleti-csoportjának tizennegyedik fordulójában. Felvették a kesztyűt a hazaiak, egyáltalán nem bizonyultak könnyű falatnak. Az első félidőben egyik gárda sem talált fogást a másikon, nem esett gól. A második etap elején a csereként beszálló Richter gyorsan előnyhöz juttatta a látogatók, de a házigazdák nem adták föl és a hajrához érve Takács révén egalizáltak. Volt még hátra negyedóra, de már nem módosult az állás, egy egyes döntetlennel ért véget a küzdelem.

Megyei III. osztály, Nyugati-csoport, 14. forduló:

Legénd SE-Szokolyi Alajos SE (Bernecebaráti-Kemence) 1-1 (0-0)

Vezette: Varga F. (Istvanovszki A.)

Legénd SE: Soós – Megyeri, Durucz, Oláh T., Gláz – Takács, Franyó, Urbán (Réczi, 57.), Marozsán (Oláh B., 57.) – Holló (Kucsera, 68.), Mészáros. Edzők: Hanusz Péter, id. Bujnyik János.

Szokolyi Alajos SE (Bernecebaráti-Kemence): Marót – Vig, Kiss I., Tóth K., Imre F. – Gáspár, Pál L., Laczkó D. (Bálint T., 77.), Laczkó M. – Varga M. (Richter, 46.), Busai (Szabadkai, 16.)(Veres, 75.). Edző: Esztergomi Zsigmond.

Gól: Takács (75.), ill. Richter (56.)

Jók: az egész csapat, ill. az egész csapat

id. Bujnyik János: – Kicsikét védekezőbb felállásban készültünk az első mérkőzésre, mint ahogy szeretnénk majd focizni a bajnokságban. A döntés jogossága bebizonyosodott, mert egy nagyon jó ellenféllel találkoztunk. A vendégek is teljesen átalakultak, ahogy mi is. Vannak nagyon jó új igazolásaink, fiatalok. Egy-két ember maradt a régi keretből. Úgy érzem, jó irányba, de nem kiabálom el, a földön járunk. Volt egy időszak, amikor mi uraltuk a meccset, volt, hogy az ellenfél. Akadtak szépen kidolgozott helyzeteink, ahogy nekik is. Sajnos két meccsen nincsen az első számú kapusunk, de örülök neki, hogy rajta kívül van három ember, akire számíthatok azon a poszton. Megerősítettük a védelmet, így nem is kaptunk sok gólt. Szerintem igazságos eredmény született. Tudjuk, hogy az Érsekvadkert II ellen még nehezebb lesz. Készülünk, de oda fogjuk tenni a magunkat, aztán megpróbáljuk a legjobbat kihozni abból a találkozóból is.

Esztergomi Zsigmond: – Nem volt sétagalopp az összecsapás. Jól összeválogatott csapat fogadott, szervezett játékkal. A jól felkészített házigazdák és a győzelemre éhes csapatunk jó iramú negyvenöt percet produkált az első félidőben, gól nélkül. A szünetben mindkét oldal cserékkel erősített, és nálunk ez hozta meg a vezetőgólt. További cserékkel frissítettünk, ami változtatott a játékunkon. Aztán egy védelmi hibánkat kihasználta az ellenfél agilis támadója. A hátralévő időben hiába szorítottuk a hazaiakat a kapujukhoz, a beállt védelem és a kézzel-lábbal védekező hazaiak ellen nem nyerhettünk az erős „ellenszélben”. Gratulálok a csapatnak az eredményhez! A következő mérkőzéstől a megyében és azon túl jól ismert Németh Krisztián fogja irányítani a csapatot. Én, mint egyesületi elnök a háttérmunkát fogom végezni a jövőben. 

A bajnokság aktuális állása: