2024.07.27.

Gálázva ment tovább a Szendehely

Tizenhárom gólt ért el Felsőpetényben Kovács Imre alakulata.

Múlt szombaton a két vonallal lejjebb versenyző Felsőpetény otthonában tette tiszteletét a régiónk első osztályában szereplő Szendehely a Vármegyei Kupában. Nem sokat tétlenkedtek az egyértelmű esélyesnek számító látogatók, akik hat perc alatt kétszer is beköszöntek. Ezt követően sem állt meg a Kovács-legénység, a szünetig még három gól következett. A második etapra egy kérdés maradt, hogy a lefújásig milyen különbség alakul ki a felek között. Végül gálázva, tizenhárom egyes sikerre tettek szert a vendégek. Érdekesség, hogy tízen is a kapuba tudtak találni a szendehelyiek részéről.

Vármegyei Kupa, 2. forduló:

Felsőpetény SE-Szendehely FC 1-13 (0-5)

Vezette: Varga F. (Szász K., Ferencz P.)

Felsőpetény SE: Piszár – Tóth Z., Benyusovics, Tóth P., Mátyás K. (Varga K., 65.) – Garai G., (Kiss G., 46.) Hegedűs, Albert, Parádi (Csillag, 55.) – Garai M., Rendi. Edző: Laczkovszki Zsolt.

Szendehely FC: Darázs – Bera (Deményi, 46.), Németh D., Németh Á., Pápai – Dancsó (Horváth L., 46.), Maczkó, Balogh (Mester, 46.), Hugyecz (Kaszás, 46.) – Szrnka (Matolcsi, 46.), Magos. Vezetőedző: Kovács Imre.

Gól: Rendi (71.), ill. Németh D. (4.), Németh Á. (6.), Magos (29., 81.), Hugyecz (32.), Balogh (36.), Horváth L. (51.), Kaszás (55., 67.), Maczkó 65., 78.), Pápai (70.), Matolcsi (89.)

Jók: senki, ill. Pápai, Németh D., Magos, Mester

Laczkovszki Zsolt: Az osztályok közti különbség egyértelműen kijött. Nem szégyenkezünk, ennyivel jobbak. Nekünk felért egy erőnléti edzéssel, és örültünk, hogy a becsületgólunkat meg tudtuk szerezni. Gratulálok Szendehelynek és Kovács Imi barátomnak! A bajnokságra koncentrálunk.

Kovács Imre: Amolyan érzelmi hullámvasúton érkeztünk Felsőpeténybe, hiszen négy játékosunk szülőhelyükre, míg én régi egyesületemhez tértünk vissza. Egy pillanatra sem becsültük le a hazaiakat, végig megadtuk a tiszteletet nekik, és ezúton is gratulálok a becsületgóljukhoz! Szakmai elemzésbe nem kívánok belemenni, a lényeg, hogy szerintem megérdemelten léptünk a következő körbe. Győzelmünket, illetve az egész mérkőzést néhai igaz barátom, Laczkovszki Pál emlékére ajánlom. Sosem feledünk, hiányzol, „Billes”!