2024.05.20.

Nyolc gólig jutva igazolta a papírformát a Bánk-Dalnoki Akadémia

Búcsúzott a kupától a Romhány.

Múlt szombaton a két osztállyal lejjebb versenyző Romhánynál járt a régiónk élvonalában szereplő Bánk-Dalnoki Akadémia a Vármegyei Kupában. Az első negyedórát tudták kihúzni kapott gól nélkül a házigazdák, majd még háromszor kapituláltak a pihenőig. A második felvonásban hamar nőtt a különbség, majd a hajrához érve még háromszor beköszöntek a látogatók, akik végül nyolc nullás győzelmet aratva igazolták a papírformának megfelelő sima továbbjutásukat.

Vármegyei Kupa, 2. forduló:

Romhány KSE-Bánk-Dalnoki Akadémia 0-8 (0-4)

Vezette: Zsélyi Cs. (Rácz D., Pálinkás S.)

Romhány KSE: Nagy M. – Marsicki B., Seres Á. Petényi, Istvanovszki (Rottek, 85.) – Dóka, Jávor (Seres M., 67.), Bencsik, Péter Cs. – Hegedűs, Takács. Játékos-edző: Bencsik Emil.

Bánk-Dalnoki Akadémia: Kiss O. – Medveczki (Járvás, 46.), Hajdu, Frey (Rieger, 46.), Sándor M. – Török, Kovács P. – Haffner (Gyebnár, 61.), Kócsa, Fogarasi – Haronisz (Farkas, 61.). Vezetőedző: Tábori Ákos

Gól: Hajdu (18.), Haffner (25.), Jávor (36., öngól), Török (40.), Haronisz (53.), Rieger (76.), Járvás (81.), Kócsa (86.)

Jók: senki, ill. az egész csapat

Bencsik Emil: Gratulálok az ellenfélnek! Egy jól felkészült csapat ellen, ezt az eredményt tudtuk elérni. Ami pozitívum ebben a kupában, hogy a kisebb csapatok, mint mi is, kicsit bele tudunk kóstolni a megye kettes vagy éppen a megy egyes szintű bajnokság játéktudásába. Így láthatjuk azt, hogy mennyit számít, ha egy edzett csapat ellen játszunk. Itt egyértelműen kijött az, hogy nekünk edzéshiányunk van, ők pedig végül is erővel gyönyörűen lefociztak minket. Ettől függetlenül a fiúk küzdöttek. Kevesen voltunk, nyári nyaralások miatt hatan voltak távol, éppen csak megvoltunk tizenhárman. Egy élménynek jó volt, egy jó edzőmeccsnek megfelelt. Sajnos nem tudtunk gólt rúgni. Volt két tizenegyesgyanús helyzetünk, amiket kis jóindulattal megkaphattunk volna, de nem így történt. Ellenben ők kaptak kettőt. Megyünk tovább a bajnokságban. Próbálunk sikereket elérni.

Tábori Ákos: Nagyon szimpatikus csapattal találkoztunk. Az utolsó percig nehezítették a dolgunkat. A mutatott játékunkkal nem vagyok teljesen elégedett. Rengeteg hibát követtünk el, amin még sokat kell dolgoznunk. Helyzetkihasználásunk sem volt jó. Köszönjük a hazai csapat hozzáállását és a meccs végi kis vendéglátasukat is. Sok sikert nekik a bajnokságban!