2024.04.18.

Otthoni sikerrel vágott neki a bajnokságnak a Mihálygerge

Pont nélkül maradt a teljes átalakuláson túleső Karancsalja.

Múlt szombaton korábban elhalasztott mérkőzést pótoltak be vármegyénk második vonalában. A Mihálygerge a Karancsalját fogadta. Bár az utóbbi hetekben roppant nehéz helyzetbe kerültek a vendégek, végül szerencsére életben maradtak. A bajnoki első félidejének derekáig nem találtak egymáson fogást a gárdák, aztán gyors egymásutánban kétszer is bevették a kaput a házigazdák. A szünetig nem, a fordulást követően viszont szépítettek a látogatók. Nem adták fel a karancsaljaiak, de egalizálni nem tudtak, ráadásul a hajrához érve a csereként beszálló Spala végleg lezárta a meccset. Három egyre nyertek a hazaiak.

Vármegyei II. osztály, 1. forduló:

Mihálygerge SE-Karancsaljai MSE 3-1 (2-0)

Vezette: Mércse L. (Reviczki J.)

Mihálygerge SE: Bíró – Zsély D., Csonka, Nyerges (Pál R., 56.), Dienes A. (Spala, 56.) – Czigler, Ruzsinszki, Zsosa, Oláh T. (Kovács B., 65.) – Lehoczki L. (Budveszel, 82.), Harai (Bacsa, 46.). Játékos-edző: Zsély Dániel.

Karancsaljai MSE: Fekete – Bába (Száraz, 46.), Bolyós G., Henglár, Csicsman (Dienes Gergely, 46.) – Gordos (Hegedűs, 59.), Bolyós B., Farkas, Dienes Gábor – Máté B (Lantos, 84.), Rimai R. (Sásdi, 46.). Játékos-edzők: Lantos Zsolt, Csicsman Tamás.

Gól: Lehoczki L. (22.), Dienes A. (29.), Spala (74.), ill. Farkas (62.)

Jók: az egész csapat, ill. az egész csapat

 

Zsély Dániel: Minden szezon elején fontos a jó rajt, azt gondolom, ez a mai napon meggyőző játékkal is párosult. Szerintem megérdemelten tartottuk itthon a három pontot, egy masszívan és lelkesen védekező Karancsalja ellen, akiknek további sok sikert kívánok a bajnokságban!

Lantos Zsolt: Mindenekelőtt, köszönjük a ‘gergieknek, hogy szó nélkül segítettek és belementek a halasztásba, egyben gratulálunk nekik a megérdemelt győzelemhez! Szintén gratulálunk a mi fiainknak, hogy a terveinket megvalósítva, nagyon fegyelmezett játékkal féken tudták tartani a jó erőkből álló hazai csapatot. Ahhoz képest, hogy a keretünkből négy embert a meccs előtti napon igazoltunk le, és közülük volt, aki kezdett, ez nagyon is jól nézett ki. Gyakorlatilag igazi helyzetet nem engedtünk az ellenfélnek, igaz, nem is nagyon vezettünk támadást. A tavaszi kezdőnkből két ember maradt hírmondónak, így gyakorlatilag a nulláról indulunk. Célunk, hogy hétről hétre fejlődjünk és tisztesen helytálljunk a bajnokságban. Ahhoz, hogy túléljük ezt az elvándorlást, sokak segítsége kellett, közülük külön kiemeljük Keviczki Domiciánt, aki baráti körében folyamatosan szervezett, keresett, Dobos Attilát, aki az utolsó héten a régi Karancskeszi játékosokat segített “megszondázni”, és nem utolsósorban Fekete Lacit, aki a baj hallatán azonnal leakasztotta a fogasról a cipőt, ráadásul tegnap, kapusaink távollétében magabiztosan védte a kaput. Végezetül pedig szeretném leszögezni, hogy minden előzetes híreszteléssel ellentétben, a KMSE él és tisztességgel végig fogja játszani a bajnokságot, sőt fog okozni egy-két meglepetést is!