2024.07.27.

A szünet után döntött a Mohora

Egy félidőn át tudta feltartóztatni magasabb osztályú ellenfelét a Balassagyarmati SC.

Múlt szombaton az egy vonallal lejjebb futballozó Balassagyarmati SC-nél tette tiszteletét a régiónk első osztályában szereplő Mohora a Vármegyei Kupában. Elszánt védekezéssel a szünetig le tudták húzni a redőnyt a roppant lelkes házigazdák, a pihenőig képtelenek voltak előnyt szerezni a vendégek. Aztán a második etapban, köszönhetően a jó cseréknek is, egyre inkább fölénybe kerültek a látogatók, akik végül négy nullás győzelmet elérve jutottak tovább a következő körbe.

Vármegyei Kupa, 2. forduló:

Balassagyarmati SC-Unicum FC Mohora 0-4 (0-0)

Vezette: Urbán V. P. (Boda V., Pál A.)

Balassagyarmati SC: Csordás Á. – Varga K., Csordás K., Lukács, Rodák – Csábi G., Major, Pifka (Horváth B., 54.), Csábi B. – Csábi T. (Buzás, 78.), Kovács A. (Tóth Á., 72.). Vezetőedző: Babcsán Tibor.

Unicum FC Mohora: Deme – Pécsi, Telek, Rácz D. (Klinger, 46.), Lavkó (Rados, 72.) – Pistyúr D., Bartal (Strihó, 72.), Káposzta, Pistyúr Zs. (Dallos, 61.) – Széles G. (Mátyás Zs., 46.), Szita. Vezetőedző: Baranyi Tibor.

Gól: Mátyás Zs. (52.), Dallos (64.), Szita (70.), Pécsi (72.)

Jók: az egész csapat, ill. Káposzta, Telek, Pécsi, Mátyás Zs., Dallos

Babcsán Tibor: Győzött a tanítvány! A Mohora edzője, futballistái, és vezetőjük, Gál Tibi mind nagyszerű emberek. Baranyi Tibit a „lenini” dühöngőn fedeztem fel. Akkor tizennyolc éves volt. A Babcsán Művek ifibe kerestem új játékosokat, mielőtt felkerültünk a megye kettőbe. Az első szezonjában száz gól felett rúgott. Kiajánlottam őt a BSE-hez, hogy fejlődjön. Jelen Pisti jó munkát végzett vele. A BSE-nél rugdosta a gólokat, mostanra pedig egy nagyszerű edző vált belőle. További sok sikert neki és egész csapatának! Az első félidőben még bírtuk, de a másodikban már győzött a jobbik gárda. A játékosaim előtt le a kalappal, nagyot futballoztak, a nézőket jól kiszolgáltuk! 

Baranyi Tibor Egy jól védekező, masszív csapathoz érkeztünk, amit tudtunk előre, mivel a vezetőedzőjük egy fociimádó, lelkes, tiszta szívű ember, akinek én személy szerint köszönhetem az egész futballban eltöltött éveimet. Engem gyerekként a grundon ő szólított meg. Tudtuk azt, hogy átadja a mentalitását a csapatának, és mindent meg fognak tenni azért, hogy ne kapjanak gólt. Ez az első félidőben teljesen ült is nekik, de hála istennek, a második játékrészre elfáradtak, és a cseréink minőségi változást tudtak hozni a játékba. Mátyás Zsolti, Dallos Dani, Klinger Olivér és Strihó Zsolt olyat lendítettek a csapaton, hogy aztán a szünet után teljesen egyértelművé tettük, hogy ki lesz a továbbjutó. Nagyon gratulálok a hazaiaknak, kívánom, hogy érjék el a céljaikat a bajnokságban!