2024.07.27.

Vereséggel intett búcsút az NB III-nak a Bánk-DLA

Hiába vezetett két góllal a Nógrád vármegyei csapat, fordítani tudott a Szekszárd.

Múlt vasárnap a harmincnyolcadik kör keretein belül Szekszárdon fejezte be a harmadik vonal Közép-csoportjának 2022/2023-as küzdelmeit a már korábban sereghajtóként kieső Bánk-Dalnoki Akadémia. Rögtön lehetett látni, hogy egy nyílt sisakos ki-ki meccsen vesznek részt a felek. Egy darabig csak helyzeteket láthattak a nézők, mígnem nem sokkal a szünet előtt meglett a vezetés a vendégeknek, akik a második félidő elején újra beköszöntek. Kiss Károly duplázott. Nem adták azonban föl a hazaiak, mentek tovább, majd az összecsapás kétharmadánál szépítettek. A hajrához érve jött a fekete leves a látogatók szemszögéből, ugyanis előbb egalizáltak, majd kisvártatva fordítottak a Tolna vármegyeiek. Végül három kettes győzelmet arattak a feltámadó házigazdák, így alaposan kiénekelték a sajtot a hoppon és pont nélkül maradó másik oldal szájából.

NB III Közép-csoport, 38. forduló:

Szekszárdi UFC-Bánk-Dalnoki Akadémia 3-2 (0-1)

Szekszárd, Városi Sport- és Szabadidőközpont. Vezette: Sipos K. (Sáfárik P. J., Bizderi N.)

Szekszárdi UFC: Péter J. – Csapó (Kárpáti, 59.), Arena, Fekete M., Béla D. – Horog (Renczes, 93.), Lékó (Paksi, 72.), Rácz Á., Budai D., Kiszely (Zsákovics, 59.) – Péter A. (Csernik, 59.). Vezetőedző: Turi Zsolt.

Bánk-Dalnoki Akadémia: Darabont D. – Molnár M. (Felter, 88.), Szabó Sz., Sándor M., Török – Király (Tadeo, 82.), Barát (Haronisz, 61.) – Fellegi (Deák, 82.), Szentpéteri (Fogarasi, 46.), Kócsa – Kiss K.  Megbízott edző: Tábori Ákos.

Sárga lap: Zsákovics, ill. Király, Kócsa.

Gól: Horog (59.), Paksi (80.), Csernik (87.), ill. Kiss K. (39., 53.)

Turi Zsolt: – Mivel nem volt tétje ennek a mérkőzésnek egyik csapat számára sem, ezért mindkét csapat felvállalta a nyílt játékot. A közönség biztos jól szórakozott azon, hogy látványos támadások, rengeteg helyzet, kapufák, gólok voltak a meccsen. Ebből most mi jöttünk ki jól. Gratulálok a fiúknak, hogy sikerült egy ilyen nehéz tavaszi szezon után győztesen elhagyni a pályát!

Tábori Ákos: – Ismét fiatal kerettel érkeztünk. Több játékosunk szombaton is pályára lépett a megyei bajnokságban. Azt gondolom, hogy a megbeszéltek szerint játszott a csapat. A játékkal elégedett voltam. A szerencse is mellettünk állt. Azért volt három hatalmas ziccere és kettő kapufája az ellenfelünknek. Azt érzem, hogy kettő nullnál azért kicsit kiengedtek a srácok. Tehát azt nem szabad megengedni magunknak, hogy azt mondjuk, „na, kettő, és megvagyunk…” De egyébként nagyon élvezetes, sokgólos mérkőzés volt, egy támadás itt, egy ott. Szóval, aki kilátogatott, biztos, hogy élvezte ezt a meccset. Örültem volna, ha győzelemmel zárjuk a szezont, de a mutatott játék a jövőre nézve biztató! 

A bajnokság aktuális állása: