2024.07.27.

Vasárnap javított a Szécsény

Szombati veresége után a BSE U19-es korosztályát győzte le Csatlós Csaba csapata.

Szombati edzőmeccse után vasárnap is pályán volt a vármegyénk első osztályában versenyző Szécsény. A regionális vérkeringésben futballozó BSE Palóc Farkasok U19-es alakulatával hangolt a felnőtt együttes. A szünetre még döntetlennel mehettek a gárdák, a fordulást követően viszont a maguk javára billentették a mérleg nyelvét a végül öt kettes sikert elérő vendégek. Szerdán este fél hétkor a szlovák ötödik ligás Pribelcével találkozik Csatlós Csaba társulata, szintén Balassagyarmaton.

Felkészülési mérkőzés:

BSE Palóc Farkasok UP SE U19-Szécsény VSE 2-5 (1-1)

Balassagyarmat, Kövi Pál Sportközpont, műfüves pálya.

BSE Palóc Farkasok UP SE U19: Bernhardt – Filip, Gerliczki, Zachar, Berki J. – Bukta, Boda, Mátyás T., Berki A. – Szintai, Géczy. Cserék: Szmolnik, Gombár. Vezetőedző: Mátyás Zsolt.

Szécsény VSE: Csampa – Király (Henglár), Szokács, Molnár, Gombár (Máté G.) – Kántor, Komár – Angyal (Matyóka), Bene, Jedlicska – Csatlós. Játékos-edző: Csatlós Csaba.

Gól: Mátyás T., Gombár, ill. Jedlicska (2), Kántor, Király, Bene

Mátyás Zsolt: – Sajnos létszámhiányosan érkeztünk a mérkőzésre, többen lebetegedtek a héten, de a Szécsénynek köszönhetően kaptunk segítséget, amit köszönünk szépen. Nagyon hasznos meccset játszottunk. Több taktikai elemet is tudtunk gyakorolni, gondolok itt a vendégek egész pályás letámadására az első félidőben, míg a másodikban egy zártan visszahúzódó, felállt védelem ellen játszhattunk. Az eredménytől függetlenül, elégedett vagyok a látottakkal, pláne úgy, hogy egy megye egyes felnőtt csapat ellen fociztunk. Többnyire jól működtek a labdakihozatalaink, még akkor is, mikor nyomás alatt voltunk. Labdabirtoklásban is felnőttünk a mérkőzéshez, viszont a támadó harmadban még össze kell hangolni, csiszolni a játékunkat, és akkor majd ez eredménnyel is fog párosulni a jövőben. Dicséret minden játékosomnak a játékáért, ami biztató a jövőt illetően! Sok sikert a Szécsénynek a bajnokságban! Zachar Kristófnak mielőbbi felépülést!

Csatlós Csaba: A mérkőzés előtt el mondtam a srácoknak az öltözőben, hogy szeretném, ha jobban koncentrálnánk a meccsen, mert az a legnagyobb problémánk, hogy nem összpontosítunk eléggé bizonyos szituációkban! A szombati találkozóval a lábakban, kicsit fáradtabban mozogtunk, de sokkal koncentráltabbak voltunk, és ez jó eredménnyel párosult, egy nagyon tehetséges, fiatal csapat ellen, melynek sok sikert kívánok a bajnokságban! Nagyon szép gólokat szereztünk a mérkőzésen, és azt gondolom, hogy elérte a célját ez a hétvége, mert olyan terhelést kapott a csapat, amilyet szerettem volna! Az utolsó két hétben a finomításon lesz a hangsúly, de még a héten játszunk két komoly szlovák csapat ellen felkészülési mérkőzést, ahol szeretnénk helytállni!