2024.07.27.

Begyűjtötte első bajnoki sikerét az SBTC

Tiszafüreden arattak szép győzelmet a hajrában elért góllal nyerni tudó NB III-as salgótarjániak.

Vasárnap Tiszafüreden tette tiszteletét az NB III Észak-Keleti-csoportjában szereplő SBTC. Gyors góllal kezdték a harmadik körben esedékes meccset a vendégek, Tarlósi Milán a tizenhatos bal oldali sarkától csavarta be a lasztit. Ezt követően leginkább mezőnyben birkóztak a csapatok. Próbálkoztak egyenlíteni a hazaiak, de egy darabig csak labdabirtoklási fölényig jutottak, ziccerig nem. Aztán nem sokkal a szünet előtt mégis remivé módosult az állás. Egy nagy bedobás a kapu torkában ólálkodó Engel elé csurgott, aki közelről nem hibázott.

A második felvonásban sem kellett komoly védést bemutatnia egyik hálóőrnek sem. Ez a mérkőzés a küzdelemről szólt, felváltva igyekeztek a felek. A hajrához érve a salgótarjániak is ki tudtak használni egy partdobást, a büntetőterületre kerülő lasztit Sulyok csúsztatta tovább Bakosnak, aki bestukkolta a labdát. A hátralévő időt kihúzták a hősiesen harcoló fekete-fehérek, akik így kettő egyre győztek. Először örülhetett a szezonban Sebestyén Szilárd alakulata.

NB III Észak-Keleti-csoport, 3. forduló:

Facultas-Tiszafüredi VSE-Salgótarjáni BTC 1-2 (1-1)

Tiszafüred, Lipcsey Elemér Sporttelep, 400 néző. Vezette: Nyekita B. (Deme R., Kovács Z.)

Facultas-Tiszafüredi VSE: Tajti – Ludvig, Bernáth, Nagy D., Szövetes – Barzsó, Erdei (Dankó, 89.), Mácsai (Sallai, 89.) – Nagy Zs., Papp (Lukovszky, 69.), Engel (Oláh N., 73.). Vezetőedző: Dorcsák Zoltán.

 

Salgótarjáni BTC Sz. Varga – Bakos, Sulyok, Kálmán R. (Csuka, 51.), Molnár M. – Klajban (Petrecsko, 46.), Nagy X. – Tarlósi P. (Csáki, 88.), Horváth M., Bogdán (Boros, 46.) – Tarlósi M. Vezetőedző: Sebestyén Szilárd.

Sárga lap: Szövetes, Dankó, ill. Kálmán R., Klajban, Csifó, Tarlósi P.

Gól: Engel (45.), ill. Tarlósi M. (3.), Bakos (81.)

 

Dorcsák Zoltán: Úgy gondolom, hogy egy nagyon rossz mérkőzést játszottunk. Fociról nem igazán lehetett sajnos beszélni. Nekem nagyon nagy csalódás volt a csapat teljesítménye az elmúlt meccsek után, mert tényleg eddig jól játszottunk, próbáltunk futballozni, helyzeteket alakítottunk ki, és több volt ezekben a találkozókban. Itt sajnos ez abszolút nem jött vissza. Felvettük mi is ezt az ívelgetős, brusztolós focit érthetetlen módon, és mivel a bedobás is annak vehető, két rögzített szituáció megpecsételte a sorsunkat. Ezúttal nem mondhatom azt, hogy mentek a srácok, megtettünk mindent és helyzeteket dolgoztunk ki… Ez most minőségben is nagyon kevés volt. Ehhez sokkal többet kell tenni, ha a céljainkat el akarjuk érni. Gratulálok a Salgótarjánnak, mert igazából azt mondhatom, hogy megérdemelten nyertek! 

Sebestyén Szilárd: – A leglényegesebb ebben a mérkőzésben, hogy begyűjtöttük a három pontot. Idegesen, kapkodva játszottunk, szinte végig. A küzdelemmel, az akarattal ismét nem volt probléma. Ma ez jelentette számunkra a három pontot. Ebben nőttünk az ellenfelünk fölé. Illetve azt gondolom, hogy állóképességben is jobbak voltunk az utolsó tíz-tizenöt percben, ott tudtuk a magunk javára fordítani a meccset. Gratulálok a játékosaimnak, reméljük, hogy így folytatjuk tovább!

A bajnokság aktuális állása: