2024.07.19.

,,Tovább szeretnénk vinni a jó hírnevet”

A vármegyei harmadosztály Keleti-csoportjában aranyéremig jutó Somos-MTSE II edzője, Oláh Teofil szerint a jövőben is minden feltétel adott lesz klubjánál a jó szerepléshez.

Negyvennyolc ponttal, tizenhat győzelemmel, illetve hat vereséggel zárta a vármegyei harmadosztály Keleti-csoportjának küzdelmeit az aranyérmet végül idénybéli több sikerének köszönhetően begyűjtő Somos-MTSE II együttese. Ráadásul hab a tortán, hogy Oláh Teofil legénysége az Abszolút Döntőben három nullás arányban nyert a nyugaton révbe érő Patakkal szemben. A remek szereplés kapcsán kérdeztük a jövőben Somos VSE néven versenyző társulat edzőjét.

– Nagy csatában, a bajnokságban megszerzett több győzelmüknek köszönhetően tudták bezsebelni az aranyérmet.

– Azt gondolom, hogy az egész évben nyújtott teljesítményünk miatt megérdemelten lettünk bajnokok – mondta Oláh Teofil. Magunknak tettük nehézzé a végét, azzal, hogy a hajrában kiengedtünk. Ezért lett szoros a zárás!

– Külön kiemelendő, hogy rengeteg gólt ért el a csapat, egészen pontosan százszor tudták bevenni a kaput.

– Minden mérkőzésen szeretnénk dominálni és támadófocit játszani. Jó a játékosállományunk. Több játékos is tud gólt szerezni. Ennek köszönhető a sok elért találat.

– Egyetlen negatív csupán, hogy egyes ellenfelek előszeretettel hangoztatták, miért szerepeltettek vármegyei egyes játékosokat.

– Én ezzel a témával nem foglalkozom. Megteszik ezt helyettem mások. A szabály, az szabály. Ehhez kell mindenkinek alkalmazkodni és elfogadni!

– A Cereden betöltött szerepvállalása után ismét felnőtt gárda élén láthattuk edzőként. Milyen volt?

– A felnőt futball az edzősködés sava-borsa. Nekem szerencsém volt akkor is és most is, mert jó csapatnál, jó játékosokkal dolgozhatok együtt. Ezen a szinten ez a legfontosabb!

– Párhuzamosan fiatal korosztályokkal is foglalkozik, szóval nem unatkozik.

– Az utánpótlás más. A fiatalok más bánásmódot és figyelmet igényelnek. Viszont nagyon hálás feladat. Jó érzés azt tapasztalni, hogy kötődnek hozzám.

– Jelenleg milyen tervei vannak az edzősködés terén?

– Szeretnék megfelelni minden elvárásnak, az utánpótlásban és felnőtt szinten is. Nyilván szeretnék minél magasabb szinten edzősködni. Ugyanakkor a jelenlegi helyzetemmel is meg vagyok elégedve és hálás vagyok érte.

– Somos VSE néven, hasonló célokkal, az ön irányításával vág neki a következő kiírásnak a társaság a vármegyei harmadik vonalban. Mik az elképzelések a következő időszak kapcsán?

– Igen. Újak leszünk a férfi felnőtt fociban, azonban az SVSE az utánpótlásban, a női és a férfi kispályán, illetve a futsalban már bizonyított. Tovább szeretnénk vinni a jó hírnevet. Ehhez minden feltétel adott. Remélem, ehhez én is hozzá tudom segíteni a csapatot!