2024.05.21.

Heves vármegyei csapatnál nyert a Silver Tüzép-Karancslapujtő

Hazai pályán kapott ki a Héhalom.

Vármegyénk első osztályának két együttese is a Heves vármegyei élvonal egy-egy gárdájával vívott előkészületi találkozót a mögöttünk hagyott hétvégén. A Silver Tüzép-Karancslapujtő idegenben gyűrte le a Lőrincit, míg a Héhalom hazai pályán maradt alul a Heréddel szemben. Lássuk a részleteket!

Felkészülési mérkőzések:

Lőrinci VSC-Silver Tüzép-Karancslapujtő KSE 4-5 (3-2)

Silver Tüzép-Karancslapujtő KSE: Vida – Bonivárt, Sándor A., Sulcz, Tóth O. – Romhányi, Zsély B. – Szeles, Gazdag, Kovács B. – Pál G. Csereként léptek pályára: Gyurkó, Oláh D., Tóth P., Laczkó. Vezetőedző: Szabó Gábor.

Gól: Romhányi, Bonivárt, Tóth O., Pál G., Sándor A.

Szabó Gábor: – Nagyon jó csapattal találkoztunk, egy tökéletesen előkészített pályán. Támadólag lépett fel a hazai csapat, sok veszélyes támadást vezetett és meg is szerezte a vezetést. Keveset járattuk a labdát, amikor igen, lassan, nem tudtuk kihasználni a pálya méreteiből adódó lehetőségeket. Rossz ütemben támadtunk le a támadózónában és nem tudtunk ott labdát szerezni. Az akarattal nem volt gond és ez nagyon fontos. A hibák ellenére játszottuk, amit szerettünk volna. Tudtunk is egyenlíteni egy szép fejesgóllal, de azonnal ismét hátrányba kerültünk. Gyorsan egalizáltunk egy hatalmas szabadrúgásgóllal. A második félidőben sokkal jobban játszottunk, voltak lehetőségeink és szép gólokat szereztünk. A felkészülés szempontjából nagyon hasznos volt a mérkőzés. Gratulálok a csapatnak! Köszönjük a vendéglátást a Lőrinci csapatának!

Héhalom SE-Heréd LC 2-5 (1-2)

Héhalom SE: Szilágyi (Farkas R.) – Karmacsi, Abért (Baranyi A.), Nagy Á., Tőzsér (Hegyi) – Gólya (Lakatos V.), Kotasz E. (Baranyi G.), Matusik, Hajdú J. (Hartyáni), Baranyi R. – Fodor. Edzők: Berkes László, Farkas Ferenc.

Gól: Gólya, Matusik

Berkes László: – Úgy gondolom, ha szeretnénk az élmezőnyben végezni a bajnokságban, akkor ilyen csapatokkal kell partiban lennünk, mint korábban volt a Lőrinci és most a Heréd. Hatvan percig ez működött is. Amíg olyan összeállításban játszottunk, amit elképzeltünk és fontos volt a meccs eredménye, a kettő kettő teljesen reális volt, ráadásul rengeteg helyzetet kidolgoztunk. Aztán megforgattuk a csapatot és változtattunk az összeállításon. Itt talán keletkeztek rések a védelmünkben, amit kihasznált az ellenfél. Szerintem a realitás a kettő kettő, ami nagyon biztató a jövőre nézve. Játékban fejlődtünk a múltkorihoz képest, tisztul le a játékunk és a stílusunk. Úgy vélem, a rajtra körvonalazódni fog, hogy mit szeretnénk. Olyan fázisában vagyunk a felkészülésnek, hogy leginkább a játékosok egyéni teljesítménye volt most még a fontos, illetve az, hogy mindenkinek megtaláljuk a megfelelő posztját. Rengeteg változás lesz még a csapaton belül is. A kollégámmal keressük, hogy mi lenne a legideálisabb összeállítás és stratégia számunkra.