2024.07.27.

Véleményt kutattunk a vármegyei háromban

Érdekességképpen arra voltunk kíváncsiak, melyik egyesület, milyen létszámban osztaná el a benevezett csapatokat.

A közelmúltban beszámoltunk róla, hogy huszonnégy gárda nevezését fogadta el az illetékes bizottság a vármegyei harmadosztály következő kiírására. A legnagyobb kérdés azonban még hátra van, amit kis túlzással, tűkön ülve várnak az indulók. Vajon milyen formátum alapján kerülnek majd besorolásra az érintett gárdák. Az uborkaszezont kihasználva, egy rögtönzött közvéleménykutatást tartottunk az érintett egyesület illetékes vezetőinél. Arra voltunk kíváncsiak, számok tekintetében, hogyan osztanék szét a a résztvevőket. A véleményeket nem tisztünk kommentálni, így nem is tesszük meg. Az alábbiakban a száraz tényeket közöljük a szerkesztőségünkhöz eljuttatott voksok alapján. Érdekesség, hogy a Facebook-csoportunkban életre hívott, bárki számára elérhető szavazás is hasonló arányú végeredménnyel zárult. Lássuk az egyesületek meglátásait!

A Vármegyei III. osztály csapatainak véleménye arról, hogy számszakilag milyen összetételben tudnák elképzelni a 2023/2024-es évadot:

2×12: Bercel KSK, Cered VSE, Ecseg SE, Érsekvadkert SE II, Feláldozhatók SE (Karancsság), Felsőpetény SE, Felsőtoldi Cserhát TSE, Kazár KSE, Kétbodony SE, Legéndi SE, Mátravölgye SC (Ipolyszög), Nógrádmegyer BSE, Rétság FC, Somos VSE, Szokolyi Alajos SE (Bernecebaráti-Kemence), Zagyvarónai SE.

14-10 (nyugat-kelet arányban): Dejtár SE, Keszegi SE, Nőtincs SE, Patak FC, Romhány KSE.

3×8: Egyházasdengeleg FE, Nógrád SE (Borsosberény), Nógrádsipek SE.