2024.05.22.

Új szerzeménye triplájával nyert a Penta-Bátonyterenye

A Tart gyűrte le edzőmeccsen Lászlók János együttese.

Múlt vasárnap lejátszotta első nyári gyakorló mérkőzését a vármegyei első osztály rajtjára hangoló, nemrégiben névszponzorral gyarapodó Penta-Bátonyterenye. Az egy vonallal lejjebb szereplő Tart fogadta Lászlók János legénysége. A nyílt sisakos edzőmeccset végül négy hármas arányban tudták megnyerni a házigazdák. Jól sikerült a friss szerzemény, Budai Lajos bemutatkozása, a Mátramindszentről csatlakozó csatár triplával segítette övéit.

Felkészülési mérkőzés:

Penta-Bátonyterenyei TC-Tari SZE 4-3 (2-2)

Penta-Bátonyterenyei TC: Zsignár – Lenkey, Sipkó, Dávid Cs., Nagy I. – Sasvári, Siraky, Varga A., Pöstényi – Budai L., Nagy B. Csereként léptek pályára: Kiss B., Kovács G., Lászlók B., Lőrincz. Vezetőedző: Lászlók János.

Tari SZE: Balázs P. – Nagy Z., Nagy G., Tunyogi, Gortva – Göröcs, Megyeri, Gonda, Petrovics – Figura, Kelemen (Szakácsi). Vezetőedző: Percze Ferenc.

Gól: Budai L. (3), Siraky, ill. Nagy G. (2), Figura

Lászlók János Elég hektikus mérkőzés volt. A lényeg az, hogy kilenc kezdőjátékos nem tudott megjelenni egyéb okok miatt. Hat-hét ifistával kellett kiállnunk. Végül is voltak pozitív és negatív dolgok is, de ezek a meccsek azért vannak, hogy ezeket kijavítsuk. Szerintem ez elsőre nem volt rossz. Fel tudtuk térképezni, hogy a fiatalok mennyire állnak készen, ha esetleg majd a bevetésükre kerülne sor a bajnokságban. Köszönjük a Tarnak a találkozót, ahogy azt is, hogy vasárnap fogadnak minket! Remélem, oda már komplettebb csapattal tudunk érkezni. Nagy pozitívum, hogy sikerült leigazolnunk Budai Lajost Mátramindszentről. Meg is hálálta a bizalmat, három gólt rúgott. Dolgozunk tovább! Bízom benne, fokozatosan csatlakoznak, akik eddig ilyen-olyan okok miatt nem tudtak járni, aztán kialakul a gárda a rajtra. 

Percze Ferenc: Egy izgalmas, lendületes barátságos mérkőzést sikerült játszanunk a fiatalokkal teletűzdelet Bátonyterenye ellen. A négy hármas, szorosnak mondható vereség ellenére elégedett vagyok a csapatunk teljesítményével. Több ígéretes támadást tudtunk felépíteni, illetve a védekezésünk is több alkalommal megakasztotta az ellenfél gólszerzési kísérletét. Az eredménytől függetlenül dicséret illeti az egész csapatot, hiszen a nagy hőség ellenére is a lehető legjobb teljesítményt próbálták kihozni magukból a pályán.