2024.07.27.

A Somos-MTSE II lett a Megyei III. osztály Abszolút Bajnoka

Egy félidő alatt eldőlt a Patak elleni finálé.

Szombaton a balassagyarmati Kövi Pál Sportközpontban rendezték meg a Megyei III. osztály Abszolút Döntőjét. A keleten aranyéremig jutó Somos-MTSE II a nyugaton címet védő Patakkal csapott össze. A kiegyenlített kezdés után egyre többet volt a labda a somosiaknál, akik az első félidő derekán Rácz jóvoltából bevették a kaput. Fél óra elteltével Znamecz növelte övéi előnyét, majd a szünet előtt Bujtár is beköszönt. A második felvonásra jobbik arcukat vették elő a patakiak, de már nem tudtak szépíteni. Mivel a másik oldal sem talált be a pihenő után, maradt a korábban kialakuló három nullás eredmény.

Megyei  III. osztályú Abszolút Döntő:

Somos-MTSE II-Patak FC 3-0 (3-0)

Balassagyarmat, Kövi Pál Sportközpont, 100 néző. Vezette: Kis Zs. (Chikán P., Kalmár P.)

Somos-MTSE II: Krizsanyik – Horváth Sz., Líber, Bocsó (Bartha, 3.), Kerényi – Rácz M., Móricz (Láposi, 35.), Bujtár, Adorján (Balázs V., 85.), Kotroczó – Znamecz. Edző: Oláh Teofil.

Patak FC: Oláh R. – Kürtössy (Fábián, 46.), Csókácsi, Mócsány, Horváth B. – Oravecz (Dombi, 65.), Paulicsek, Várhegyi – Bogdány (Váró, 46.), Pásztor (Szabó L., 65.), Németh (Tóth A., 77.). Edző: Bella Sándor.

Sárga lap: Líber

Gól: Rácz M. (22.), Znamecz (31.), Bujtár (38.)

Oláh Teofil: Azt gondolom, hogy két jó csapat játszotta ezt az abszolút megye hármas döntőt. Az első félidőben nagyon jól és sokat passzolva játszottunk. Sok támadást tudtunk vezetni és sikerült három gólt szerezni. Megérdemelten nyertük meg ezt a finálét. Gratulálok mindkét gárdának a bajnoki címhez és az egész éves teljesítményhez! Szerintem mindkét együttes bizonyította, hogy nem véletlenül lett aranyérmes a saját csoportjában. Szeretném megköszönni a játékosaimnak és a vezetőknek az egész éves teljesítményt!

Bella Sándor: Az első szembeötlő dolog az volt, hogy az ellenfél fizikálisan erősebb és gyorsabb volt, mint mi. Itt jött ki a különbség, abban, hogy kinél van edzés és kinél nincs. Az első félidőben el is döntötték a mérkőzést, úgy gondolom, sok hozzászólni valónk nem volt ebben a játékrészben. A szünetben tudtam változtatni. Megbeszéltük a dolgokat és szerkezetet váltottam. Szerintem a második félidőben már kicsit stabilabb volt a játékunk. Egyáltalán nem vagyok csalódott, büszke vagyok a csapatomra! Gratulálok az ellenfélnek, és úgy vélem, nekünk is jár a dicséret!