2024.07.27.

,,A játékosoknak partnernek kell lennie”

A vármegyei első osztályú Bátonyterenye irányítását átvevő Lászlók János szerint csak megfelelő számú edzéssel érhetnek majd el valamit újdonsült csapatánál.

Korábban beszámoltunk róla, hogy Berki Krisztiánt Lászlók János váltotta a vármegyei élvonalban szereplő Bátonyterenyei TC felnőtt együttesének élén. A közelmúltban kinevezett vezetőedzőt friss szerepvállalása kapcsán kérdeztük.

– Hogyan jött a lehetőség, hogy vegye át a csapat irányítását?

– Tarjáni László nagyon jó barátom a mindennapokban is – kezdte Lászlók János.. Amikor vége lett az előző szezonnak, már megemlítette, hogy esetleg be tudnék-e majd segíteni. Mondtam, hogy megbeszéljük. Nemrég egyeztettünk, és abban maradtunk, rendben van a dolog és az őszi szezonban besegítek. Aztán majd meglátjuk, hogy alakul a jövő a klubnál. Novemberben pedig visszatérünk rá, tavasszal folytatjuk-e. Ő mindenképpen helyi kötődésű edzőt szeretett volna.

– Anno már letette a névjegyét a város labdarúgásában, a honi másodosztályban is rúgta a bőrt.

– Így van. Itt nőttem fel. Itt futballoztam az NB II-ben és az NB III-ban, Baranyai Gyulánál és Répás Bélánál. Volt kitől tanulnom. A katonaság után is ide tértem vissza, a harmadosztályba. Nekem mindig szívügyem volt az itteni klub. Egykori nevén NBSC, ma már BTC, de ez teljesen mindegy, mert a lényeg, hogy ez a város csapata. Immáron pedig segíthetek a szakmai munkában, hogy minél jobb eredményeket érjünk el.

– Nemes feladatra vállalkozott.

– Egyedül ez nem megy. A játékosoknak partnernek kell lennie. Még a dartsozók és a billiárdosok is edzenek. Szóval, ha nem fognak edzésre járni a fiúk, én sem fogok tudni sok mindent kicsikarni és kihozni belőlük. Szóval nekem ez egy fő szempont lesz. Nekem kikötés, hogy legalább két foglalkozás legyen egy héten egy edzőmérkőzés vagy bajnoki meccs mellett. Az előző trénernél is az volt a gond, hogy nem voltak megfelelő számban edzésen. Ez a legnagyobb probléma. Nem bírták összeegyeztetni az edzéseket a melóba járással. Szerintem egyébként a korábbi gárdánál csak ilyen téren volt baj.

– Az elmúlt időszakban mennyire követte figyelemmel a gárdát?

– Ott voltam a kispad közelében. Az előző edző kérdezett is, mit, hogy gondolok. Sokat beszélgettem Berki Krisztiánnal. Figyelgettem az eseményeket. Még a megye kettőben is lejártam a mérkőzésekre, és az előző idényben is, amikor időm engedte. Elég sok meccsen voltam jelen. A keret nyolcvan százalékát nagyon jól ismerem a téli teremfociról. Pár játékossal baráti viszonyban vagyok. Gondolok itt Zsignár Tiborra vagy Almási Tamásra. Mellettük a fiatalok között is van egy-két srác, akit régóta ismerek, sőt anno még kispályás szinten együtt is fociztunk. Tehát nagyjából képben vagyok a keret tagjaival, a képességeikkel. Tudom, ki mire képes. Ez azonban tényleg csak úgy fog működni, ha edzésre járnak.

– Bár még nagyon korai, de mi lehet majd a következő idény célja?

– Az elnök úrral úgy beszéltük meg, hogy jó lenne legalább az első tízben benne lenni. Szerintem ezzel nem is lesz probléma, ha rendesen el fognak járni a foglalkozásokra! Úgy gondolom, lesznek erősítések is. Még csak most indul be az átigazolási időszak. Vannak kiszemeltek. Visszatérőkről is van szó. A legfontosabb, hogy a mag marad. Sok név fel van írva a papírra. Nekem tizennyolc emberre lesz szükségem, akikkel el lehet végezni a heti melót, az edzéstervet, aztán a hétvégi mérkőzést.

– Érezhető, hogy komolyan gondolja ezt az újdonsült feladatot. Már egy megfelelő közösségre és közegre lesz szükség…

– Igen. Zárszóként említeném meg, hogy sok támadást kap a mostani vezetés. Nem szoktam politizálni, nem érdekelnek az ilyen dolgok, főleg, amikor a sportról van szó, de egy biztos. Tarjáni Lászlót nagyon régóta ismerem. Annak idején még voltam az edzője is és kispályás is rengetegszer találkoztunk. Ha valakinek, akkor neki nagy szívügye a BTC és a csapat szereplése, hogy itt felnőtt foci és az utánpótlás működjön! A Nógrádifutballon keresztül is arra szeretnék kérni mindenkit, ne bántsák őt, őket, inkább segítsenek! Bátonyterenyén mindig jó volt a futball. Tegyünk érte, hogy legalább ez a megye egyes szint megmaradjon! Nem csak kritizálni kell és felhozni rossz dolgokat, hanem igenis oda kell állni és segíteni, hogy minél jobban szerepeljünk majd!