2024.05.03.

Megnyerte első téli edzőmeccsét az SBTC

A szlovák harmadik ligában szereplő Rimaszombatot győzte le Sebestyén Szilárd csapata.

Szerdán a 2023-as év első edzőmérkőzése várt a vármegyénk első osztályában szereplő SBTC-re. A szlovák harmadik vonal Keleti-csoportjának ötödik pozíciójában telelő Rimaszombatot fogadta a salgótarjáni gárda. Jobban kezdtek a hazaiak, fölényük gólokban is megmutatkozott. Bár a szünet előtt felzárkóztak a látogatók, a második felvonásban már csak a házigazdák tudtak betalálni. Végül hat háromra győzött Sebestyén Szilárd társulata.

Felkészülési mérkőzés:

Salgótarjáni BTC-MŠK Rimavská Sobota (Rimaszombati VSK) 6-3 (4-3)

Salgótarjáni BTC: Sz. Varga – Bakos, Sulyok, Csuka, Orosházi – Boros, Filkor, Horváth M., Nagy M. – Katona, Csifó. Cserék: Kanyó, Leandro, Csáki, Csatlós, Jakab, Toldi, Kecskés, Klajban. Vezetőedző: Sebestyén Szilárd.

Gól: Filkor (2), Horváth M., Boros, Csifó, Kecskés

Sebestyén Szilárd: A felkészülés közepén vagyunk. Játékosaink kemény munkában vannak, ezért volt meglepő és biztató a mai edzőmérkőzés. Az első félidőben negyven percig uraltuk a játékot, de a végén egy párperces rövidzárlat majdnem lerombolta mindazt, amit addig építgettünk. A második félidőben a Rimaszombat nagyobb tempót diktált, de fiataljaink a jó védekezésnek és egy kis szerencsének köszönhetően lehozták kapott gól nélkül, és több veszélyes kontrát vezetve, háromgólosra növelték előnyünket. Láttam jó pár hibát, amit igyekszünk kijavítani! A mérkőzés elérte a célját, jól szolgálta a felkészülésünket!