2024.07.27.

Idegenben menetelt tovább az SBTC

Pásztón is három pontig jutott a listavezető.

Szombaton Pásztón volt jelenése az SBTC-nek a vármegyei első osztály huszonkettedik körében. Nem meglepő módon, támadólag léptek fel a vendégek, húsz perc elteltével pedig meg is szerezték a vezetést. Ezt követően történt egy érdekes eset, ami után néma maradt a játékvezető sípja. Bár a szünetig akadtak további salgótarjáni lehetőségek, a pihenőig már nem módosult az állás. A második felvonás elején tovább nőtt a különbség, majd hamarosan Tarlósi jutott dupláig. A hajrához érve a csereként beszálló Csáki is ismét beköszönt, egyúttal kialakítva az övéi négy nullás sikerét jelentő végeredményt.

Megyei I. osztály, 22. forduló:

Pásztó SK-Salgótarjáni BTC 0-4 (0-1)

Pásztó, 300 néző. Vezette: Kovács M. (Csillik B. L., Elischer M.)

Pásztó SK: Krajecz – Szőllősi, Lipták, Dinka (Csépe M., 66.), Czigler – Almási, Kelemen D. – Kurcsik, Csépe I. (Mladonoczki, 58.), Csépe P. – Bocsi (Laczkó, 34.). Vezetőedző: Forgó Péter.

Salgótarjáni BTC: Sz. Varga – Bakos (Jakab, 81.), Csuka, Sulyok, Orosházi – Boros (Csatlós, 66.), Horváth M. (Toldi, 71.), Filkor (Csáki, 46.), Nagy X., Tarlósi P. – Csifó (Katona, 46.). Vezetőedző: Sebestyén Szilárd.

Sárga lap: Csépe P., Mladoniczki, Bocsi

Gól: Tarlósi P. (21., 64.), Csáki (53., 77.)

Jók: Krajecz, Lipták, Csépe P., ill. Sulyok, Nagy X., Tarlósi P., Csáki

Forgó Péter: – Igazából, más ritmusban játszott az SBTC, mint mi. Negyvenöt percig, amíg megvolt a megfelelő erő, addig tudtuk tartani őket. Volt egy elég kétes helyzet egy nullnál. Szerintem megint szépen benéztek nekünk egy kiállítást. De hozzáteszem, ettől függetlenül teljesen más volt a tempójuk, az SBTC sokkal jobban játszott, mint mi, megérdemelten nyerték meg a mérkőzést. Gyakorlatilag kilencven perc alatt szerintem egyetlen egyet sem rúgtunk kapura. Ugyanakkor a játékosaim megtettek mindent, ez most erre volt elég. Nagyon kíváncsi leszek erre a felvételre, mert ezek a játékvezetők, amit itt megint meg mertek engedni maguknak, teljes vicc az egész megyére nézve, botrány, ahogy működnek! De hozzáteszem még egyszer, nem ezen múlott a meccs, mert az SBTC sokkal jobban játszott, mint mi. Kívánom a volt egyesületemnek, hogy ezt a bajnokságot nyerjék meg!

Sebestyén Szilárd: – Végre egy kitűnő pályán játszottunk, de az első félidőben mégsem élveztük a játékot, lassan passzoltunk, körülményesek voltunk. Bár ekkor is akadt három ordító gólhelyzetünk! A második félidőre már úgy jöttünk ki, ahogy az elvárható, rövid idő alatt sok lehetőséget dolgoztunk ki és eldöntöttük a mérkőzést. Minden meccsből tanulni kell, ebből is levonjuk a megfelelő következtetéseket. Sok sikert kívánok a fegyelmezett és szervezett hazai csapatnak!

A bajnokság aktuális állása: