2024.07.27.

Sima sikerrel javított a Karancslapujtő

Nem termett babér a Mohorának.

Szombaton a Mohorát fogadta a Karancslapujtő a vármegyei élvonal huszonkettedik körének rangadóján. Nagyobb elánnal szálltak ringbe a hazaiak, fölényük előbb helyzetekben, aztán egy gólban is megmutatkozott a szünet előtt. Pál talált be. A második felvonásban is mentek tovább a házigazdák, az utolsó húsz perchez érve pedig újabb találatokkal is előrukkoltak. Katona is Bonivárt is eredményes tudott lenni. A hajrában még egy piros lap miatt is bosszankodhattak a nem jó napot kifogó, sima, három nullás vereséget szenvedő látogatók.

Megyei I. osztály, 22. forduló:

Silver Tüzép-Karancslapujtő KSE-Unicum FC Mohora 3-0 (1-0)

Karancslapujtő, 250 néző. Vezette: Zimonyi P. (Sudicky B., Török Zs.)

Silver Tüzép-Karancslapujtő KSE: Vida – Tóth O., Sulcz, Zsély B., Szeles – Bonivárt (Rátóti, 83.), Híves, Romhányi, Kovács B. (Banka D., 76.) – Pál G., Katona. Játékos-edző: Romhányi Tamás.

Unicum FC Mohora: Földi – Molnár K., Rácz D., Telek, Lavkó (Rados, 69.) – Bartal (Pécsi, 53.), Káposzta – Pistyúr Zs. (Hatala, 83.), Mátyás Zs. (Klinger, 79.), Széles G. (Strihó, 77.) – Szita. Vezetőedző: Baranyi Tibor.

Sárga lap: Kovács B., Zsély B., Sulcz, Tóth O., Pál G., ill. Káposzta, Pécsi, Mátyás Zs.

Piros lap: Telek (84., Unicum FC Mohora)

Gól: Pál G. (35.), Katona (71.), Bonivárt (78.)

Jók: az egész csapat, ill. Telek

Romhányi Tamás: Férfias munka volt! Egész héten arról beszéltübk a csapattal, hogy ki kell javítani, ami múlt héten történt. Nagyon motivált volt a csapat, tényleg vevők voltak erre. Meccs előtt is sikerült őket fölpaprikázni. Azt gondolom, végig domináltuk a mérkőzést, az ellenfelünknek nem nagyon volt helyzete. Megoldottuk a feladatot. Ugye Szita szokott okozni nekünk mindig problémákat, de úgy vélem, mindkét belsővédőnk parádésan futballozott. De nem csak ők, hanem az egész csapat. Nem is tudok elmarasztalni senkit, mert ez egy igazi csapatmunka volt. Mindenki beletette szívét-lelkét, ami kellett ahhoz, hogy itthon megnyerjünk egy ilyen rangadót. Maradt a fölállás, amikor Mohorára megyünk, akkor mi veszítünk, amikor ők jönnek ide, akkor ők mennek haza pont nélkül. Gratulálok a csapatomnak! Büszke vagyok rájuk! Megyünk tovább. Úgy néz ki, ki tudjuk javítani a csorbát. Van még sok meccsünk. Próbáljunk megnyerni az összeset, és akkor majd meglátjuk, hova lyukadunk ki a végén. Ellenfelünknek további sok sikert kívánok! Mi meg készülünk tovább.

Baranyi Tibor: – Úgy gondolom, megérdemelt hazai győzelem született, teljesen jogosnak látom az ellenfél sikerét. Sajnos nagyon nehéz úgy, hogy egy héten egyszer találkozunk, egyszer vagyunk együtt. Edzés nélkül ilyen szinten ezt a sportágat nem lehet űzni. Egy vígasztal, nem szoktam ilyen dolgokkal foglalkozni, de volt, aki tőlünk is gyengébb teljesítményt nyújtott. Ezért nem kell idegeneket más megyéből idehozni hozzánk. Ezt meg tudják oldani a megyén belüli játékvezetők is. Szerintem nem sikerült felnőniük a feladathoz, de még egyszer mondom, megérdemelt jogos hazai győzelem született, gratulálok nekik!

A bajnokság aktuális állása: