2024.07.27.

A 93. perc okozta a Bánk-Dalnoki Akadémia vesztét

Úgy nézett ki, sikerül a pontszerzés a Paks II ellen, aztán a hosszabbítás utolsó pillanataiban jött a fekete leves.

Vasárnap a Paks második számú alakulatát fogadta a Bánk-Dalnoki Akadémia a harmadik vonal Közép-csoportjának huszonkilencedik körében. Az első félidőben zömében birkózás jellemezte a Berkenyén sorra kerülő bajnokit. Küzdöttek egymással a felek, illetve az elemekkel is. Kisebb lehetőségek voltak itt is-ott is. Gól nem esett a szünetig. Aztán az összecsapás kétharmadánál büntetőt kaptak a házigazdák, amit Rosta be is vágott. Sajnos nem tartott sokáig a pályaválasztó társulat öröme, mert Pesti gyorsan válaszolt. Ezt követően folytatódott a kiegyenlített viaskodás. Már-már úgy nézett ki, döntetlen lesz a meccs vége, amikor a 93. percben Gyurkits bebólintotta a labdát egy szöglet után, egyúttal pedig kettő egyes sikerhez segítette a paksi fiatalokat. Roppant balszerencsés vereséget szenvedett a Nógrád vármegyei gárda.

NB III Közép-csoport, 29. forduló:

Bánk-Dalnoki Akadémia-Paksi FC II 1-2 (0-0)

Berkenye, Sporttelep, 50 néző. Vezette: Újhelyi T. (Dobos D., Végh M.)

Bánk-Dalnoki Akadémia: Zima – Molnár, Frey, Szabó Sz., Petrezselyem – Darabont G., Török (Fellegi, 77.) – Kiss K. (Haronisz, 81.), Kócsa, Király (Szentpéteri, 90.) – Rosta (Sápi, 77.). Vezetőedző: Tábori Ákos.

Paksi FC II: Simon – Görög, Osztermájer, Pupp, Ádám D. (Gregor, 23.) – Nagy M. (Nagy R., 65.), Gyurkits – Pesti, Nyári (Ribár, 65.), Szécsi (Skripek, 83.) – Skribek. Vezetőedző: Kindl István.

Sárga lap: Török, Haronisz

Gól: Rosta (61.), ill. Pesti (66.), Gyurkits (93.)

Tábori Ákos:  Még most is sokk hatása alatt vagyok. Egyszerűen, mint a filmekben… Tehát az, hogy az utolsó momentum egy szöglet, majd gól, és lefújják a mérkőzést… Ismét így kaptunk ki. Ez nagyon bosszantó! Egész meccsen szerintem felénk billent a mérleg, megvoltak a lehetőségeink. A paksi csapatnak ugyanúgy, de magunkat kicsit veszélyesebbnek éreztem. Nagyon nehéz erre mit mondani. Próbálunk minden fordulóban a legtöbbet nyújtani, mint ma is. Ismét nem volt panasz a fiúk mentalitására, nagyon akartuk a győzelmet. Szerintem még jobban is, mint a paksiak. A mai így alakult…

Kindl István: Talán ebben a szezonban, nem a mai meccsen, de egyébként tettünk már annyit, hogy egyszer a végén valami beforogjon nekünk. Rossz minőségű, kicsi pályán, rossz minőségű meccset játszottunk. Nagyon sok hibával. Csak küszködtünk. A végén egy fejesgóllal sikerült megszerezni a három pontot. Azt mondom, hogy sajnálom a hazaiakat, mert ez kicsit szerencsétlenség volt, hogy ők most vesztesen hagyták el a pályát, mert egy ilyen döntetlen kinézetű mérkőzés volt. 

A bajnokság aktuális állása: