2024.07.27.

Megküzdött a győzelemért a Berkenye

Nem sokon múlott, hogy megszakadjon az Érsekvadkert rossz szériája.

Szombaton az Érsekvadkertet fogadta a Berkenye a vármegyei élvonal huszonkettedik fordulójában. Gyors gólváltással indult a meccs, előbb gyorsan megszerezték a vezetést a hazaiak, majd Szabó Levente hamar válaszolt. Ezt követően is kiegyenlített volt a találkozó, az utóbbi hetek után ezúttal valós esélyük volt a pontszerzésre a látogatóknak. Nem sokkal a szünet előtt a duplázó Less jóvoltából újra a házigazdák kerültek előnybe. A második felvonásban nem tudták végleg lezárni a párbajt a berkenyeiek, ezzel szemben megvolt az alkalmuk az egalizálásra a vendégeknek is, amivel viszont nem éltek, így kettő egyre kikaptak.

Megyei I. osztály, 22. forduló:

Berkenye SE-DJ-Mobitel-Érsekvadkert SE 2-1 (2-1)

Berkenye, 50 néző. Vezette: Ordasi I. P. (Trubin B., Pál A.)

Berkenye SE: Flamich – Schlenk (Hesz, 46.), Debre G., Keresztes G., Szandai – Földvári, Rusvay, Illés – Less, Fábri (Balázs M., 71.), Balga. Játékos-edző: Rusvay Gergely.

DJ-Mobitel-Érsekvadkert SE: Ivanics – Benyó, Farkas, Gréczi, Baló – Dávid M., Pistyúr, Szabó Lénárd- Szabó Levente, Ujvári, Keresztes L. Edző: Nyikos József.

Sárga lap: Hesz

Gól: Less (12., 44.), ill. Szabó Levente (14.)

Jók: Less, Flamich, Földvári, ill. Pistyúr, Dávid M.

Rusvay Gergely: – Ez egy olyan meccs volt, ami ellentétje volt az eddigi mérkőzéseknek, ahol élcsapatok ellen jól játszottunk, viszont kikaptunk egy góllal. Most viszont gyenge játékkal nyertünk, és akkor finoman fogalmaztam. Hátul bizonytalanul, középen pontatlanul, elől meg olyan helyzeteket hagytunk ki, amiket el sem hittem! Volt három kapufánk, és ahogy ez lenni szokott, a végén, ha Flamich nem véd két hatalmasat, bajban lettünk volna! Köszönöm Balázs Márknak, aki „újrakezdte” és Hesz Ferinek, hogy kisegítettek a mai meccsre! Sok sikert a ‘Vadkertnek!

Nyikos József: – Nem volt egy színvonalas mérkőzés, de azt kell mondanom, amióta itt vagyok Érsekvadkerten, most játszott először úgy a gárda, ahogy csapatként kell! Lehetett volna fordított eredmény is, győzhettünk volna. Nagyon jól védett az ellenfél kapusa. Azt gondolom, a döntetlen igazságosabb lett volna. Persze nem jó, hogy kikapunk, de mégis azt mondom, jó volt nézni bizonyos dolgokat, amik mentálisan látszódtak a csapatról. Azt gondolom, ez a gödörből való kivezető út. Így kell kimenni egy meccsre. Hozzáteszem, a kezdés előtt heten voltunk. „Mindenhonnan” kellett valakit hozni, hogy ki tudjunk állni. Mint tudják, nálam nincs olyan, hogy nem állunk ki, az már a legalja, ha nem áll ki egy csapat. Ha kell, akkor nyolcan is, mindegy, de kiállunk. Tudtunk szerezni egy kapust, illetve három játékost még össze tudtunk verbuválni házról házra menve, hogy meglegyünk tizenegyen. Ennek ellenére, eddig tavasszal most játszott a legmagabiztosabban a csapat! Megyünk tovább! 

A bajnokság aktuális állása: