2024.07.27.

Megküzdött a pontokért az SBTC

Nem adta olcsón a bőrét a kis híján meglepetést elérő Berkenye.

Szombaton Berkenyén volt jelenése az SBTC-nek a vármegyei élvonal huszadik fordulójában. Nagy lelkesedéssel vetették bele magukat a küzdelembe a hazaiak, akik a nyitónegyedórában előnyhöz is jutottak. Greff talált be. Ezt követően kellett kis idő, míg összekapták magukat a látogatók, akik a találkozó kétharmadának letelte után egyenlítettek, sőt még éppen a szünet előtt fordítottak. Tarlósi duplázott. A második felvonásban sem adták föl a házigazdák, de csak elrontott büntetőig jutottak, Sz. Varga eszén már nem jártak túl. A vendégeknek az utolsó pillanatig izgulniuk kellett, mivel nem tudták lezárni a meccset. Végül, ha nehezen is, kettő egyre diadalmaskodtak az éllovas salgótarjániak.

Megyei I. osztály, 20. forduló:

Berkenye SE-Salgótarjáni BTC 1-2 (1-2)

Berkenye, 80 néző, vezette: Boda V. (Szász K., Trubin B.)

Berkenye SE: Flamich – Porvay, Less, Keresztes, Szandai – Földvári, Illés, Rottek – Mátyás P., Greff, Fábri (Rusvay, 41.). Játékos-edző: Rusvay Gergely.

Salgótarjáni BTC: Sz. Varga – Bakos, Csuka, Sulyok, Nagy X. – Boros, Csáki (Csatlós, 79.), Orosházi, Tarlósi P. – Csifó, Katona (Kecskés, 52.). Vezetőedző: Sebestyén Szilárd.

Sárga lap: Fábri, Földvári, Mátyás P., ill. Sz. Varga

Gól: Greff (13.), ill. Tarlósi P. (32., 45+2.)

Jók: Greff, Illés, Keresztes, Földvári, ill. Nagy X., Tarlósi P.

Rusvay Gergely: – Hatalmas csatára kényszerítettük az éllovast! Sikerült vezetést szerezni, de a félidő végén két hibából fordítani tudtak. Sajnos Fábri Tomit még a szünet előtt le kellett cserélnem sérülés miatt. A második félidő felétől sikerült beszorítani a Salgótarjánt, de ezúttal még tizenegyesből sem sikerült betalálni, ami benne van a fociban. Utána volt még egy nagy ziccerünk, ami szintén kimaradt. Ami dicséretes, hogy gyakorlatilag helyzet nélkül tartottuk az ellenfelet. Óriási a hiányérzetem, egy pontra mindenképp rászolgáltunk volna… Nagy gratuláció a csapatomnak, az SBTC-nek további sok sikert kívánok!

Sebestyén Szilárd: Aki ma látott először futballmérkőzést, az valószínűleg többet nem fog megnézni! Küzdelem volt a két csapat között és küzdelem a széllel meg a talajjal! Hibák sorozata után hátrányba kerültünk, csak az első félidő felétől éreztük meg, hogy mit kell játszani. Hátrányból felálltunk, kapufát lőttünk, két-három nagy helyzetet alakítottunk ki, de előnyünket nem tudtuk növelni, ezért a végén szerencse is kellett a három pont begyűjtéséhez!

A bajnokság aktuális állása: