2024.07.27.

Könnyed győzelemmel folytatta a Mohora

Ismét beleszaladt a késbe az Érsekvadkert.

Szombaton az Érsekvadkertet fogadta a Mohora a vármegyei első osztály huszadik körében. Bár az utóbb említett csapat volt a párharc pályaválasztója, az ellenfél otthonában került sor a meccsre. A mérkőzés elején tartották magukat a vendégek, majd a félidő derekán hátrányba kerültek. A szünetig még háromszor be tudtak köszönni a hazaiak, Mátyás és Pistyúr is eredményes volt. Hamar eldőltek tehát a fontosabb kérdések. A második etap felénél Rácz révén tovább nőtt a különbség. Már a hajrában járva a triplázó Szitáé volt a zárszó. Végül sima, hat nullás sikert arattak a mohoraiak.

Megyei I. osztály, 20. forduló:

Unicum FC Mohora-DJ-Mobitel-Érsekvadkert SE 6-0 (4-0)

Mohora, 100 néző. Vezette: Ordasi I. P. (Pál A.)

Unicum FC Mohora: Földi (Deme, 46.) – Pécsi, Rácz D., Széles B., Lavkó (Strihó, 46.) – Pistyúr Zs. (Hatala, 73.), Káposzta, Széles G. (Bartal, 46.), Molnár K. (Rados, 50.) – Mátyás Zs., Szita. Vezetőedző: Baranyi Tibor.

DJ-Mobitel-Érsekvadkert SE: Tóth R. – Farkas, Benyó (Baló, 46.), Gréczi, Gyenes – Dávid M., Balga, Szabó László – Keresztes, Pistyúr D., Szabó Lénárd. Vezetőedző: Nyikos József.

Sárga lap: Szita, ill. Balga

Gól: Szita (24., 39., 87.), Mátyás Zs. (36.), Pistyúr Zs. (41.), Rácz D. (63.)

Jók: Mátyás Zs. (a mezőny legjobbja), az egész csapat, ill. senki

Baranyi Tibor: – Az első félidő első tizenöt percében hoztuk a szokásos tavaszi formánkat, de utána egy csettintésre átvoltozott a csapat, és elkezdtünk parádés játékkal, gyönyörű egyéni és csapatmunkával gólokat szerezni. Szebbnél szebb találatokat értünk el, így egy sima négy nullás vezetéssel mehettünk a szünetre. Úgy gondolom, a második félidőben végre először élvezték a játékot a srácok. Rúgtunk még két gólt és számtalan helyzetet kihagytunk. Nagyon meg vagyok elégedve a fiúkkal, gratulálok mindenkinek! Ez egy gyönyörű győzelem volt. További sok sikert kívánok az Érsekvadkertnek!

Nyikos József: Nem tudom, elmarasztalni a csapatot, mert ennyi idő után azért már látom, hogy a képességekhez képest megtesznek mindent. Sőt inkább, ahogy az öltözőben is mondtam, nagy köszönet jár sok mindenkinek, aki a hétvégéjét föláldozza, és eljön, hogy az Érsekvadkert ki tudjon állni. Ez becsülendő és nagy elismerés jár nekik ezért! Tudom, vannak dolgok, amiket már nem lehet elvárni, de mégis azt kell mondanom, valamiféle fejlődést látok. Az első fél óra jól nézett ki. Ez az időszak olyan volt, mint amilyennek egy csapatnál lennie kell. Reméljük, ezt ki fogjuk tolni még hosszabb időre. Utána történt egy olyan dolog, amit nem akarok, és nem is fogok csak egy picit érinteni. Megye egyes meccset nem lehet két bíróval levezettetni! Nem akarom bántani a játékvezetőket, mert azt hiszem, nem ezen múlott, és szerintem jól tették a dolgukat, de! Az előző hetekhez képest most játszottunk a legjobban az első fél órában, nem is nagyon volt helyzete az ellenfélnek, aztán jött két véleményes gól. Ez nem ment fel minket semmi alól, hiszen tudtuk, hogy két játékvezető van és benne rejlik a hiba lehetősége. Szóval inkább mi voltunk ebben a hibásak, mert figyelni kell arra, hogy esetleg elnéz egy lest, ami az volt vagy nem. Azt gondolom, két eléggé véleményes gólt kaptunk, ami egy olyan kis csapatot, mint amilyen most mi vagyunk, meg tud roggyantani. Ez így is történt! Viszont még egyszer mondom, maximális elismerés a játékvezetőknek, hogy így is levezették a meccset. Inkább azon kellene elgondolkodni, hogy miért csak ketten voltak. Tudom, hogy azt fogják mondani, „jaj, nincs játékvezető…” Ezért nem is megyek ebbe a dologba bele, de szerintem egy bajnokság elején már látni kell, hogy tudunk-e majd minden mérkőzésre három játékvezetőt küldeni vagy nem. Mert, ha nem, az rettentően rombolja a színvonalat. Sajnos azonban tudom, bárki bármit mond, ez nem fog változni, és így marad… A mi hibánkkal tisztában vagyunk, az ilyen szituációkra ilyenkor figyelni kell. Hozzáteszem, a Mohora most sokkal jobb játékerőt képvisel, mint mi, kedvelem őket, szimpatikus csapat. Sok sikert kívánok nekik! Megyünk tovább, aztán megnézzük, kik azok, akik komolyan használhatók lesznek majd a későbbiekben. Megpróbáljuk kihozni a szezonból, ami benne van. Vannak nálunk olyan játékosok, akiknek már nem is kellene jönniük, mégis mind hozzáállásban, mind játéktudásban példamutatók, ami nagyon szimpatikus. Így kell hozzáállni, nem pedig úgy, mint pár fiatal, aki gondol egyet, aztán nem jön. Így éppen csak ki tudunk állni, mert egyesek úgy vannak vele, valami mondvacsinált ok miatt inkább távol maradnak, ezáltal rossz helyzetbe hozzák a társaikat. Nyáron lesznek majd változások, ezt már elmondtam többször. 

A bajnokság aktuális állása: