2024.05.05.

Nem bírt el egymással az SBTC és a Mátraterenye

Gólt nem, csak nagy csatát vonultatott fel a rangadó.

Múlt szombaton a Mátraterenyét fogadta az SBTC a vármegyei élvonal tizenhatodik körében. A tizenhatodik forduló rangadója várt a résztvevőkre. A kezdőrúgást a fekete-fehérek egykori remek labdarúgója, a 75. születésnapját ünneplő Kajdy Tibor végezte el. Mindkét gárda komolyan vette a meccset, ki is oltották egymás erejét. Valamelyest talán többet volt a labda a házigazdáknál, illetve inkább nekik voltak lehetőségeik, de nem tudtak túljárni Csák eszén. A látogatók egy-két kontrájában volt némi veszély, de ők sem voltak képesek betalálni. Végül igazságosnak mondható, gól nélküli döntetlennel fejeződött be az ütközet, mely eredménynek az Unicum FC Mohora és a Silver Tüzép-Karancslapujtő örülhetett igazán…

Megyei I. osztály, 16. forduló:

Salgótarján BTC-Mátraterenye SE 0-0

Salgótarján, SBTC Utánpótlás Központ, 100 néző. Vezette: Harnos Cs. (Juhász Á., Derda D. K.)

Salgótarján BTC: Sz. Varga – Bakos, Csuka, Sulyok, Orosházi (Klajban, 79.) – Filkor – Boros, Csifó (Csáki, 46.), Nagy X. (Kecskés, 51.) – Tarlósi P. Megbízott edző: Fehérvári Dániel.

Mátraterenye SE: Csák – Oláh T. (Kotroczó, 70.), Miklós M., Földi, Kerényi – Ajtai, Percze – Stark (Znamecz, 80.), Bata, Domán – Kovács E. (Oroszi, 66.). Vezetőedző: Bujtár Tamás.

Sárga lap: Csuka, Horváth M., ill. Földi, Domán, Oroszi

Jók: Sulyok, Csuka, ill. az egész csapat

Fehérvári Dániel: – Igazán különleges mérkőzésen vagyunk túl, hiszen ha nézzük a megyei futballt, akkor szinte azt lehet mondani, hogy az egyik legnagyobb összecsapás volt. Külön szeretnék egyébként gratulálni az ellenfél kapusának, mert úgy gondolom, hogy a mezőny legjobb játékosa volt. Az első félidőben nem nagyon találtuk a kulcsot, hogy feltörjük az ellenfélnek a megfelelő védekezését. Úgy gondolom, a második félidőben ezt sikerült kiviteleznünk, viszont sajnos a végén a fiatal játékosaink nem tudták érvényesíteni a lehetőségeket. Sajnos ez benne van a labdarúgásban. Viszonylag még fiatal a keretünk, hiszen ha megnézzük az átlagéletkort, akkor 19,1 pontosan. Igazából az ellenfél rutinosan játszott, amit tudtak, azt kihozták a pályára. Nem mondom azt, hogy egy igazságos döntetlen, de sajnos ilyen a futball. Gratulálok mind a mi fiainknak, mind az övének, és sok sikert kívánok a bajnokság további részében!

Bujtár Tamás: – Úgy gondolom, az első félidőben jól működött, amit megbeszéltünk. Stabilan védekeztünk, kemények voltunk, és próbáltunk gyors labdaszerzés után gyors támadásokat vezetni, ezeket gólra váltani. Volt két-három lehetőségünk is, amiből sikerülhetett volna megszerezni a vezetést. Szerintem az első félidőben jobbak voltunk, mint a hazai csapat. A második félidőben viszont elfogytunk erőben, és akkor nagyon nagy nyomást helyezett ránk az ellenfél. A vége felé így is lehetett volna két, gólra váltható lehetőségünk, sajnos ez azonban nem sikerült. Úgy vélem, igazságos az eredmény. További sok sikert kívánok az SBTC-nek, mi pedig készülünk az újabb rangadóra!

Fotógaléria:

A bajnokság aktuális állása: