2024.05.18.

Fájó pontokat hullajtott el a Bánk-Dalnoki Akadémia

A Szolnok nyerte a kiesési rangadót.

Vasárnap Dabason fogadta a Szolnokot a Bánk-Dalnoki a harmadosztály Közép-csoportjának huszonkettedik körében. A bennmaradásért folytatott küzdelem szempontjából nagyon fontos meccsen csaptak össze a felek, hiszen a tizenhetedik házigazdák egy-egy helyezéssel és ponttal előzték meg a másik oldalt a kezdősípszó előtt. Kiegyenlített mederben indult be a találkozó, kevés helyzettel. Az első félidőben nem is láthattunk gólt. Aztán jó darabig a második felvonásban sem rezdültek meg a hálók. A játékrész derekán aztán Kis Balázs talált be. Egy jobb oldalról érkező szabadrúgást középre fejeltek, a berobbanó támadó pedig közelről befejelte a lasztit. A hátralévő időben sajnos elmaradt a válasz, így egy nullás vereséget szenvedett a pályaválasztó alakulat.

NB III Közép-csoport, 22. forduló:

Bánk-Dalnoki Akadémia-Szolnoki MÁV FC 0-1 (0-0)

Dabas, Wellis Sportpark, 70 néző. Vezette: Leél-Őssy Á. (Varga L., Juhász Sz. O.)

Bánk-Dalnoki Akadémia: Zima – Molnár M., Hajdu, Frey (Török, 46.), Petrezselyem – Darabont G., Fellegi (Haronisz, 46.) – Király O. (Rosta, 61.), Kócsa, Sápi – Kiss K. (Nguyen, 74.). Vezetőedző: Tábori Ákos.

Szolnoki MÁV FC: Csáki – Tömösvári (Kanálos, 87.), Szabó R., Gohér, Kópis – Lengyel, Tisza, Barna (Lakatos, 67.), Antal (Pinto, 92.) – Rokszin (Iván M., 67.), Kis B. Vezetőedző: Horváth Csaba.

Sárga lap: Hajdu, Sápi, Molnár M., ill. Tisza, Lakatos

Gól: Kis B. (68.)

Tábori Ákos: – Azt gondolom, hogy a csapat mentálisan nem akarta annyira ezt a győzelmet. Hétről hétre magabiztos volt a mutatott játékunk, voltak alapelveink, amiket folyamatosan véghez is tudtunk vinni. A mai mérkőzésen ez egyáltalán nem köszönt vissza. Sőt az ellenfél sokkal jobban akarta ezt a győzelmet. Ez elég szomorú, elég rossz ezt így kimondani, de ez így történt! Természetesen minden egyes nap azon dolgozunk, hogy bennmaradjunk, elhisszük, viszont ez a mutatott játék nem lesz rá alkalmas.

Horváth Csaba: – Úgy gondolom, ez kiesési rangadó volt. Tehát arra nem számított senki, hogy ez majd egy sétagalopp lesz. Nagyon régen nyertünk. Utoljára éppen a Bánk csapatát sikerült megverni az őszi szezonban. Hiába vannak rutinos játékosaink, azért őket is megviselte ez a hosszú negatív sorozat, de nagyon örülünk ennek a mai győzelemnek. Reméljük, a folytatásra ez bizakodásra ad okot!

A bajnokság aktuális állása: