2024.07.27.

Sima sikerrel vágott neki a tavaszi idénynek a Szendehely

Hoppon maradt az Építők.

Vasárnap Diósjenőn fogadta az Építőket a Szendehely a vármegyei első osztály tizenhatodik fordulójában. Bekezdtek a házigazdák, Balogh három perc alatt eredményes tudott lenni. Ezt követően is maradt a gyorsan előnyhöz jutó gárda fölénye és hamarosan tovább nőtt a különbség. A szünetig már nem módosult az állás, aztán az összecsapás kétharmadánál Baranyi szépített. Nem sokáig csillanhatott fel a salgótarjániak szeme, mert a duplázó Szegvári ismét lehűtötte a kedélyeket. Kisvártatva két csereként beszálló ember, Hugyecz és Jele is be tudta venni a kaput. Végül könnyed, öt egyes győzelmet tett zsebre Kovács Imre legénysége.

Megyei I. osztály, 16. forduló:

Szendehely FC-Építők KC 5-1 (2-0)

Diósjenő, műfüves pálya, 50 néző. Vezette: Nyerges K. (Urbán V. P., Homoki G.)

Szendehely FC: Darázs – Dancsó, Pápai, Németh D., Bera – Szép (Hugyecz, 63.), Németh Á., Maczkó (Budai, 26.), Balogh (Márkus, 80.) – Szegvári (Jele, 63.), Németh Á. V. (Hriagyel, 80.). Vezetőedző: Kovács Imre.

Építők KC: Hegedűs – Szabó J., Gál (Menczel, 11.)(Nagy Á., 67.), Német, Tőzsér L. – Ökrös, Dániel Z. (Hranek, 77.) – Gyetvai, Budveszel Benett, Baranyi D. (Oláh Sz., 67.) – Budveszel Benjámin (Klajban M., 83.). Vezetőedző: Csatlós Tamás.

Sárga lap: Szegvári, Bera, Németh Á., Jele, ill. Budveszel Benjámin, Szabó J.

Gól: Balogh M. (3.), Szegvári (9., 62.), Hugyecz (70.), Jele (78.), ill. Baranyi D. (59.)

Jók: az egész csapat, ill. Hegedűs, Budveszel Benjámin

Kovács Imre: – Szerettük volna jól indítani a tavaszt és revánsot venni az őszi vereségért, bár az ellenfél téli játékosmozgását és eredményeit látva, ez nem ígérkezett egyszerű feladatnak. Az első tíz percben szerzett kétgólos előnyünk azonban alapjaiban írta át az előzetes várakozásokat. Játékosaim a megbeszélteket végig betartva, fegyelmezetten, taktikusan és hatékonyan tették a dolgukat, ezért szerintem ilyen arányban is megérdemelt sikert arattunk. A cserejátékosaink is jól szálltak be a játékba és még egy elrontott büntető is belefért ma a részünkről. A sérülteknek mielőbbi felépülést, Tomiéknak sikeresebb folytatást kívánok. A győzelemmel Rottenbacher György emléke előtt tisztelgünk! Hiányoztál, Gyuri… 

Csatlós Tamás: – Nagyon vártuk már a bajnoki kezdést. Úgy érzem, túlpörögtek a játékosaim és görcsössé váltak. Mi szerettünk volna földön, gyorsan játszani, az ellenfél pedig rengeteg íveléssel próbált helyzetet csinálni. A hatalmas erejű szélben rengetegszer nem bírták a védőink kiszámítani a labda ívét és ezekből kaptuk a gólokat. Az én felelősségem benne van a vereségben, mert olyan nincs, hogy a jó állapotban lévő játékosok közül mindenki fáradtnak érezte magát. Valamit a héten elronthattam, amit meg fogok vizsgálni, és változtatni rajta, hogy a jövő hétre már friss játékosokat lássak a pályán! Gratulálok a hazai csapatnak a győzelemhez, nekünk továbbra is megmarad a lelkesedésünk és építjük a csapatunkat!

A bajnokság aktuális állása: