2024.05.20.

Újabb pontot szerzett a Salgó FC

A Mogyoród ellen ért el sokgólos döntetlent vármegyeszékhelyünk férfi futsal együttese.

Hétfőn a Mogyoródot fogadta a közelmúltban friss szerzeményekkel erősödő Salgó FC a Heves vármegyei szervezésű Férfi Futsal NB III Északi-csoportjában. Hazai vezetésre három góllal válaszoltak a látogatók, aztán nem sokkal a szünet előtt faragtak hátrányukból a házigazdák. A második felvonásban megint betaláltak a vendégek, de gyorsan jött a válasz. Ugyan ismét nőtt a salgótarjániak hátránya, nem adták fel, így remek hajrával, öt ötös döntetlennel zárult az izgalmas összecsapás. Tarlósi Patrik triplával, Horváth Máté duplával segítette ismét pontot szerző csapatát.

Heves vármegyei szervezésű Férfi Futsal NB III Északi-csoport, 9. forduló:

Salgó FC-Mogyoród FC 5-5 (2-3)

Salgótarján, Városi Sportcsarnok. Vezette: Lucián J., Lovas N. (Debreczeni K.)

Salgó FC: Sirkó – Tarlósi P., Tarlósi M., Horváth M., Szokács. Cserék: Horváth B., Jedlicska, Kobolák, Katona, Percze, Czigler, Hranek, Kőszegi, Puporka. Edző: Bazsányi Péter.

Mogyoród FC: Lőrentz – Morvai, Sennovitz, Berkes, Kócsa. Cserék: Breczki, Ribai Á., Ribai R.

Sárga lap: Kócsa

Gól: Tarlósi P. (7., 25., 40.), Horváth M. (20., 38.), ill. Bereczki (8.), Kócsa (11., 18.), Sennovitz (22.), Ribai Á. (37.)

Bazsányi Péter: – Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, több helyzetet is sikerült kialakítanunk, ennek köszönhetően a hetedik percben megszereztük a vezetőgólt, amire sajnos túl gyorsan jött a válasz az ellenfél részéről, a következő percben már egy egyet mutatott az eredményjelző. Ezen a szinten nagynak mondható iramban teltek a következő percek, mindkét oldalon adódtak lehetőségek, amiből a vendégek két gólt is szereztek, de a lefújást jelző dudaszó előtt sikerült nekünk is betalálni egy gyönyörű és okos góllal. Így három kettes vendégvezetés mellett vonultunk az öltözőbe. A második félidő elején ismételten gólt szereztek a vendégek, így futhattunk az eredmény után, megint két gól volt a különbség. Pár perc elteltével Tarlósi Patrik másodszor is betalált, szorosabbá téve ezzel a találkozót. Nagyon sokáig nem változott az eredmény, de a mai napon a szerencsésebb vendégcsapat három perccel a mérkőzés vége megint gólt szerezett, így öt háromra alakult az eredmény. Ennek köszönhetően mindent egy lapra feltéve rohamoztuk az ellenfél kapuját. A lelkesedés és a kitartás meghozta gyümölcsét, miszerint a 38. percben Horváth Máté második góljával egy gólra faragtuk a hátrányunkat, és már szokásosnak mondhatóan tizennyolc másodperccel a vége előtt sikerült egalizálnunk. Tarlósi Partik harmadik szerzett góljával öt öt lett a végeredmény. A mérkőzésre két kapus és tizenkét mezőnyjátékos lett nevezve részünkről. Sajnos nem tudtam mindenkinek egyformán játéklehetőséget biztosítani, amiért itt is elnézést kérek azoktól, akik kevesebb időt töltöttek a pályán. Köszönettel tartozom mindenkinek, azért, amiért eljött a mérkőzésre. Sok helyzetet sikerült kidolgoznunk, de sajnos ezek nagy része kimaradt. A taktikai utasításokat mindenki maximálisan betartotta. Fegyelmezetten futsaloztunk a jó erőkből álló Mogyoród FC. csapata ellen.