2024.05.20.

Győzelemmel folytatta az idényt a Talent

Gyöngyöshalászon nyert nagy csatában a balassagyarmati futsal alakulat.

Hétfőn a Gyöngyöshalász ellen lépett parkettre Gyöngyösön a Talent együttese a Heves vármegyei szervezésű Férfi Futsal NB III Északi-csoportjában. Bekezdtek a csapatok, hiszen bár egy perc alatt megszerezték a vezetést a házigazdák, kisvártatva érkezett az egyenlítés Dávid Máté jóvoltából. Hamarosan megint előnybe került a pályaválasztó gárda, de éppen a szünet előtt ismét egalizáltak az Ipoly-partiak Pistyúr Dávid révén. A második felvonás elején újra betaláltak a balassagyarmatiak, de ezúttal a másik oldal volt képes válaszolni. Itt még nem volt vége, a duplázó Mindszenty alakította ki a Nógrád vármegyei társulat négy hármas sikerét jelentő végeredményt.

Heves vármegyei szervezésű Férfi Futsal NB III Északi-csoport, 9. forduló:

Gyöngyöshalász SE-Talent 2019 SE 3-4 (2-2)

Gyöngyös, dr. Fejes András Sport és Rendezvénycsarnok. Vezette: Derda J., Forgó Zs. (Nagy P.)

Gyöngyöshalász SE: Botos – Tari, Szabó V., Nagy F., Szabó T. Cserék: Váradi, Fajkó, Petrányi, Ecsegi, Uram. Edző: Kis Gábor Viktor.

Talent 2019 SE: Tóth R. – Pistyúr Zs., Dávid M., Klinger, Lavkó. Cserék: Pistyúr D., Nyírjei, Mindszenty, Brezovszki. Edző: Naszály Aladár.

Sárga lap: Szabó T., Ecsegi, ill. Lavkó

Gól: Szabó V. (1.), Nagy F. (12.), Váradi (26.), ill. Dávid M. (2.), Pistyúr D. (20.), Mindszenty (23., 32.)

Naszály Aladár: – Szerettünk volna visszatérni a csapattal a győztes útra, amire az utóbbi két vesztes mérkőzésünk adott igazi alapot, hiszen mind a két meccsen, akár a listavezető Csömör, illetve az NB II-es Gyöngyös ellen is csak az utolsó pillanatokban maradtunk alul és játékban felül tudtuk múlni a vetélytársakat. Tudtuk, nem lesz könnyű dolgunk, hiszen a hazai együttes jól összeszedett futsal csapat, akik hazai környezetben különösen veszélyesek mindenkire. Sajnos a mi teljesítményünk ma kissé elmaradt a várakozásainktól, de így is jó hozzáállással, nagy küzdelemben sikerült megnyerni a találkozót. Nehéz volt játszani, az amúgy nagyszerű sportcsarnokban, hiszen nagyon tapadt a talaj, ami mind a két csapat játékát, de különösen a mi játékunkat nagyban hátráltatta – hiszen sokszor a játékosok a letapadt labdán estek át egy-egy cselnél, ziccerben vagy labdavezetésnél -, így elvesztette a mérkőzés az igazi futsal varázsát, ami nekünk nem igazán kedvezett. Gratulálunk a csapatnak, ma nagyot küzdöttek!