2024.07.27.

Nem simán, de hozta a kötelezőt a Rimóc

Emelt fővel maradt alul a piros lapok által sújtott Felsőtold.

Múlt vasárnap Felsőtoldon tette tiszteletét a Rimóc a vármegyei harmadosztály Keleti-csoportjának huszonkettedik fordulójában. Toronymagas esélyeshez méltó módon, negyedóra alatt kétgólos előnyre tettek szert a látogatók, majd az első félidő derekán tovább növelték előnyüket. Nem adták azonban föl a hazaiak és éppen a szünet előtt szépítettek. A második felvonás elején tovább faragtak hátrányukból a házigazdák, majd egy piros lap megtörte a lendületüket és rögtön ezután megint mattolták a hátsó alakzatukat, Rácz Adrián triplázott. A felsőtoldiak becsületére váljék, hogy ekkor sem estek össze, nem is tudott már betalálni a másik oldal. A hajrában egy újabb kiállítás következtében kilenc főre olvadtak a vendéglátók. Végül négy kettőre nyertek a papírformát nehezen igazoló rimóciak.

Megyei III. osztály, Keleti-csoport, 22. forduló:

Felsőtoldi Cserhát TSE-Rimóc SE 2-4 (1-3)

Vezette: Elischer M. (Reviczki J.)

Felsőtoldi Cserhát TSE: Páva – Murányi, Erki (Mészáros, 78.), Balázs S., Mosó (Németh, 46.) – Misinszky (Oláh A., 60.), Hucskó, Nyirjei, Baranyi M. – Imre Cs., Nagy I. Játékos-edző: Nyirjei András.

Rimóc SE: Janusek – Bangó R., Tiszttartó, Szoldatics D., Csizmadia – Bangó B., Kis I. (Imre Z., 46.), Rácz Sz., Kormány – Balázs L., Rácz A. (Czupkó, 88.). Edző: Fábián Róbert.

Sárga lap: Mosó, Erki, ill. Rácz A., Balázs L.

Piros lap: Balázs (58.), Nagy I. (87., mindketten Felsőtoldi Cserhát TSE)

Gól: Misinszky (44.), Nagy I. (54.), ill. Rácz A. (14., 15., 59.), Balázs L. (26.)

Jók: Páva, Murányi, Hucskó, ill. Csizmadia

Nyirjei András: – Nagy iramban kezdődött a meccs, ami nekünk – két hét pihenő után, nulla edzéssel – nem igazán jött jól, az ellenfél gyors támadásokat vezetett, melynek meg is lett az eredménye az első negyedórában. Lassan magunkhoz tértünk, belerázódtunk a mérkőzés tempójába, és sikerült a szépítés is. A második félidőt jól kezdtük, jobban is játszottunk és felzárkóztunk, sőt… Ha van egy kis szerencsénk, egyenlíthettünk volna. De ez helyett egy kérdéses szituációt követően reklamálás miatt emberhátrányba kerültünk. Az ítéletet sokáig vitattuk, mert szerintünk túlzó volt, vagy úgyis fogalmazhatnék, hogy a játékvezető nem volt következetes. Ezzel kissé megtört a csapat lendülete és szinte azonnal kaptunk is egy gólt. Mentünk még az eredmény után, küzdöttünk becsülettel, de ebben a meccsben ennyi volt részünkről. Helyzetek itt is-ott is adódtak, de a kapusok is jól teljesítettek. A játék képe alapján megállapítható, hogy a rimóci csapat jobb, előrébb tart, mégis maradt bennünk hiányérzet, talán a mai napon egy döntetlent kicsikarhattunk volna. Gratulálok a Rimócnak a győzelemhez!

Fábián Róbert: – Tartottam ettől a mérkőzéstől, mert valamiért nem tudunk ellenük játszani, így volt ezen a meccsen is. Sok helyzetet dolgoztunk ki, de csak keveset tudtunk gólra váltani. Ez betudható annak, hogy nagyon gyenge játékot mutatott a csapat. Bűn rosszul játszottunk, szerencsére pont ezen a találkozón produkáltunk a leggyengébben. A lényeg, amiért mentünk, a három pont, amit sikerült begyűjtenünk. Ezt a meccset gyorsan el kell felejteni, ugyanis a hétvégén már szomszédvári rangadó vár ránk! Gratulálok a lelkes felsőtoldi csapatnak, mert olyan gólokat szereztek, amiket nem tudtunk lereagálni! Továbbiakban pontokban gazdag sikereket kívánok nekik!

A bajnokság aktuális állása: