2024.07.27.

Gólokban gazdag meccset húzott be a Felsőpetény

Hiába vezetett kettővel az Ipolyszög, végül pont nélkül maradt.

Múlt vasárnap Ipolyszögön volt jelenése a Felsőpeténynek a vármegyei harmadik vonal Nyugati-csoportjának huszonkettedik körében. Tíz perc sem telt el és már vezetni tudtak a hazaiak, majd hamarosan ismét beköszöntek. Petrovszki duplázott. Szépen lassan összekapták magukat a látogatók, az első félidő derekán szépítettek, aztán egyenlítettek, a szünet előtt pedig már ők vezettek. A második felvonásban próbálkoztak még a házigazdák, a hajrához érve viszont még három góllal rukkoltak elő a vendégek. Nem sokkal a lefújást megelőzően még faragtak hátrányukból az ipolyszögiek, de ennek már nem volt komolyabb jelentősége. Hat háromra nyertek a felsőpetényiek.

Megyei III. osztály, Nyugati-csoport, 22. forduló:

Ipolyszögi SE-Felsőpetény SE 3-6 (2-3)

Vezette: Kovács M. (Urbán V. P., Horváth B.)

Ipolyszögi SE: Selymes – Szilágyi, Dóka, Keresztes, Maglódi – Bognár, Petrovszki, Gulyás, Papp – Ábrahám, Takács. Játékos-edző: Takács Gergely.

Felsőpetény SE: Piszár – Misják, Tóth P., Belovai, Tóth Z. – Burai, Hegedűs, Csámpai, Busai (Benyusovics, 64.) – Garai G. (Barnoki, 58.), Garai M. (Varga K., 78.). Edző: Laczkovszki Zsolt.

Sárga lap: Garai G.

Gól: Petrovszki (9., 18.), Takács (87.), ill. Garai G. (25.), Garai M. (34.), Hegedűs (43.), Burai (71., 79.), Barnoki (74.)

Jók: Dóka, Papp, Petrovszki, ill. az egész csapat

Takács Gergely: – Vezettünk kettővel, aztán gyorsan visszarántottak a földre, ilyen arányban is megérdemelt vendégsiker született.

Laczkovszki Zsolt: – A mérkőzés elején kihagytunk három ziccert, ellenfelünk pedig két szép kontratámadásból két gólt szerzett és az első húsz percben kettő nullra vezetett. De talpra álltunk és lehiggadtunk. A Garai-testvérek szépem felépített támadásból gyorsan egy-egy gólt szereztek, így már döntetlen volt az állás. Aztán Hegedűs távoli lövésével már mi vezettünk. A második félidőben sorra alakítottuk ki a helyzeteinket, szépen játszottunk és jöttek is a gólok. Burai duplázott és Barnoki is betalált. Sajnos továbbra is sok ziccert kihagyunk, mert legalább tizenkét gólt szerezhettünk volna. Megérdemelten nyertünk, büszke vagyok a csapatra, mindenki szível-lélekkel játszott és vissza tudtunk jönni a kétgólos hátrányból. A játékvezetéssel nem voltam megelégedve, Garai Gergőt folyamatosan darálták és nem kaptunk meg egy jogos büntetőt. Az ipolyszögi kapus szándékosan beletalpalt Gergő bordáiba, akit le kellett cserélnem, mivel felszakította az oldalát és vérzett, a stoplinyomok is látszódtak. Mutattam a játékvezetőnek, aki letudta egy ilyen válasszal, hogy: „igen, látom”, és ennyi. Piros lappal azonnal ki kellett volna állítani, de semmi nem történt. Nem értem, miért kedveznek és hagyják általában a játékvezetők az ipolyszögi agresszív, szabálytalan focistílust. Remélem, ez a jövőben megszűnik. További sok sikert Ipolyszögnek! Készülünk a következő fordulóra!

A bajnokság aktuális állása: