2024.07.27.

Hátrányból felállva nyert rangadót a Rimóc

Hiába tett szert vezetésre az Ecseg, nem tudott pontot szerezni.

Múlt vasárnap az Ecseget fogadta a Rimóc a vármegyei harmadosztály Keleti-csoportjának huszonegyedik fordulóbéli rangadóján. Mindkét oldal nagy elánnal vetette bele magát a küzdelembe, nem ismertek elveszett labdát a felek. Az első félidő derekán megszerezték a vezetést a vendégek, még a szünet előtt azonban jött az egyenlítés. A második játékrészben is folytatódott a nagy csata, mígnem az összecsapás kétharmadánál már a házigazdáknál volt az előny. A hátralévő időben mindent megtettek az egalizálás érdekében a látogatók, de már nem tudtak válaszolni. Végül kettő egyre diadalmaskodtak az újabb szép győzelemmel jelentkező rimóciak.

Megyei III. osztály, Keleti-csoport, 21. forduló:

Rimóc SE-Ecseg SE 2-1 (1-1)

Vezette: Menczel J. (Berki A., Reviczki J.)

Rimóc SE: Janusek – Rácz Sz. (Laczkó, 31.), Csizmadia, Veres (Szoldatics D., 46.), Bangó R. – Bangó B., Kiska, Kis I. (Imre Z., 85.), Kiss P. (Szoldatics M., 87.) – Kormány, Balázs L. Edző: Fábián Róbert.

Ecseg SE: Baltacanovic – Burbiczki, Rádi Ri., Gaál (Mihalik K., 74.), Jaskó – id. Mihalik R. (Horváth, 66.), Kelemen, Moravcsik D., Baranyi Á. – Mihalik J., Mihalik Sz. Edző: Moravcsik Ferenc.

Sárga lap: Imre Z., Kormány, ill. Mihalik Sz., Rádi Ri.

Gól: Bangó B. (36.), Kis I. (62.), ill. Mihalik J. (25.)

Jók: az egész csapat, ill. az egész csapat

Fábián Róbert: – Egy rendkívüli meccsen sikerült bezsebelnünk három 3 pontot, amihez gratulálok a csapatomnak!

Moravcsik Ferenc: – Jogos volt a forduló mérkőzése cím, mert tényleg ez volt a hétvége meccse. Az első pillanattól a lefújásig egy nagy iramú találkozó volt. Az első félidő közepén megszereztük a vezetést, majd egy védelmi hibából még a szünet előtt kiegyenlített az ellenfél. Az első játékrészben még jó néhány helyzetet kihagytunk. Aztán a második félidő közepén egy ordító játékvezető hiba révén megszerezték a vezetést a hazaiak. A partjelző egy egyméteres lest nem intett be. Ez el is döntötte az összecsapás kimenetelét. Amikor előzetesen nyilatkoztam, azt mondtam, szeretnénk pontot vagy pontokat elhozni. A döntetlen reális is lett volna. Egy jó csapattal mérkőztünk meg. Gratulálok a fiúknak és a rimóciaknak, jól játszottak! Azon viszont el kell gondolkodni, hogy a forduló mérkőzésére jobb képességű játékvezetőket kellett volna küldeni. Azt gondolom, ez a játékvezetés kritikán aluli volt, ami sajnos megpecsételte a sorsunkat. Nagyon sajnálom, hogy a játékvezető így belenyúlt a meccsbe és ő döntötte el, de hát ez van, megyünk tovább. A hétvégén még nagyobb rangadót fogunk játszani a Mátraterenyével. 

A bajnokság aktuális állása: