2024.07.27.

Sima sikerrel jutott kupadöntőbe a Mátraterenye

Gyenge napot fogott ki a Berkenye.

Szerdán Berkenyén volt jelenése a Mátraterenyének a Megyei Kupa elődöntőjében. Motiváltabban kezdtek a vendégek, fölényük pedig az első félidő derekán Domán révén góllá érett. Még a szünet előtt Kerényi növelte övéi előnyét. A második etap elejét megnyomták a házigazdák, mégis a másik oldal rezgette meg újra a hálót, Starknak köszönhetően. Ezt követően Greff szépített, hamarosan viszont végleg eldöntötték a meccset a kontrákra berendezkedő látogatók. Az utolsó húsz percben Znamecz és Miklós is vette be a kaput. Öt egyes győzelmet arattak a lefújáskor a ‘terenyeiek. Ez a siker a fináléba jutás mellett a MOL Magyar Kupa országos főtáblájára való kvalifikálást is jelenti Bujtár Tamás legénységének.

Nógrád Megyei Kupa, 4. forduló:

Berkenye SE-Mátraterenye SE 1-5 (0-2)

Vezette: Kovács M. (Dobsonyi L., Boda V.)

Berkenye SE: Flamich – Porvay (Schlenk, 82.), Keresztes, Földvári D. (Greff, 55.), Szandai – Illés (Hesz, 88.), Rottek (Debre G., 61.), Mátyás P. – Balga, Less, Fábri. Játékos-edző: Rusvay Gergely.

Mátraterenye SE: Csák – Oláh T. (Ajtai, 73.), Lakatos, Földi, Kerényi – Percze, Miklós M. – Stark, Bata (Bujtár, 88.), Domán – Znamecz. Játékos-edző: Bujtár Tamás.

Sárga lap: Mátyás P., Szandai, ill. Oláh T., Stark

Gól: Greff (62.), ill. Domán (25.), Kerényi (36.), Stark (53.), Znamecz (71.), Miklós M. (80.)

Jók: senki, ill. az egész csapat

Rusvay Gergely: – Meglepett, amit láttam, azt hittem, sokkal harapósabbak leszünk, de inkább langyosnak mondanám az első félidei játékunkat. A második félidőben már jobban néztünk ki, de akkor már muszáj volt felmenni és megkontráztak. Egyéni hibák és az első félidei hozzáállás megpecsételte a sorsunkat. Az ellenfél megérdemelten nyert, jár nekik a gratuláció!

Bujtár Tamás: – Két nagyon sportszerű csapat játszott ma egymás ellen, egy remekül előkészített pályán. Sajnos nem túl jó előjelekkel indultunk neki a mérkőzésnek. Sok hiányzónk volt sérülés és betegségek miatt. Akik viszont ma pályára léptek, mindent megtettek a győzelemért, fegyelmezettek voltunk és a megbeszéltek szerint futballoztunk. Úgy indult a kupatalálkozó, ahogy azt mi szerettük volna, sokat volt nálunk a labda, sorra alakítottuk ki helyzeteinket. Szögletből majd egy tetszetős kontratámadás végen kétgólos előnnyel mehettünk a szünetre. A második félidő elején volt egy tíz perc, ahol a hazai csapat nagy nyomást helyezett ránk, de a védekezésünk rendben volt, kontráink pedig veszélyesek voltak és végre jó döntéseket hoztunk a kapu előtt. Úgy gondolom, győzelmünk teljesen megérdemelt. Szenzációsan játszottak ma a srácok, amihez gratulálok nekik! „Rusiéknak” minden jót kívánok a hátralévő mérkőzésekhez, illetve a kupaszerepléshez!