2024.07.27.

Visszatért a helyes útra a Rétság

Öt nyeretlen meccs után az Egyházasdengeleg ellen aratott elvárható siket Havay Zoltán együttese.

Múlt szombaton az Egyházasdengeleget fogadta a Rétság a vármegyei harmadosztály Nyugati-csoportjának huszadik fordulójában. Bár mostanában nem jöttek a győzelmek a hazaiak számára, ennek ellenére ezúttal esélyeskéként léptek pályára. Az első félidő derekán meg is szerezte a vezetést a favorit, majd hamarosan tovább nőtt a különbség. Nem sokkal a szünet előtt egy öngól segítségével visszajöttek a meccsbe a vendégek. A második felvonásan lelkesen próbálkoztak még az edzőjüket nélkülöző látogatók, de a hajrához érve végleg eldöntötték a párbajt a házigazdák, akik még háromszor bevették a kaput, így öt egyre nyertek. Öt nyeretlen fellépést követően örülhetett újra Havay Zoltán társulata.

Megyei III. osztály, Nyugati-csoport, 20. forduló:

Rétság FC-Egyházasdengeleg FE 5-1 (2-1)

Vezette: Urbán V. P. (Pál A., Istvanovszki A.)

Rétság FC: Barna – Tövis, Molnár M., Bajzek, Szklenár – Homolya E., Durján (Rózsa, 55.), Ragács (Zsíros, 77.), Mák (Hekli, 66.) – Homolya A., Tajthy (Benkocs K., 46.). Edző: Havay Zoltán.

Egyházasdengeleg FE: Jessin – Báthy, Pete, Bacskai, Bakonyi –  Jakus, Pusztai (Kuszi, 55.), Szarvas, Hajdú N. – Fűrész, Liptai. Megbízott játékos-edző: Liptai Balázs.

Sárga lap: Pete, Fűrész

Gól: Molnár M. (20.), Homolya A. (34., 73.), Szklenár (72.), Hekli (81.), ill. Homolya E. (42., öngól)

Jók: az egész csapat, ill. senki

Havay Zoltán: – Kellemes környezeti viszonyok között játszhattuk le a bajnoki mérkőzésünket. Jó játékvezetés és barátságos keretek között zajlott a kilencven percnyi játékidőnk.
Támadó felfogásban léptünk fel, sok helyzetet alakítottunk ki, de sajnos az első félidőben csekély számban tudtuk ezt érvényesíteni. Sikerült ugyan kétszer betalálnunk, de szépített az ellenfél az első játékrész lefújása előtt. A második félidő első tíz percében nem igazán találtuk a helyünket és össze-vissza rugdostuk a labdát. Szerencsére utána összeszedték magukat a játékosaim és a képességeikhez méltóan elkezdtek futballozni, majd ennek köszönhetően még betaláltunk háromszor. Köszönöm a hozzáállást és az örömteli játékot! További sok sikert az Egyházasdengelegnek!

Liptai Balázs: – Az első félidőben egy megpattanó lövéssel sikerült szépítenünk így kettő eggyel tudtunk a szünetre menni. A második félidőben megpróbáltunk az egyenlítésért harcolni, de a végére elfáradtunk és a hazai csapatnak sikerült összességében öt egyre nyernie.

A bajnokság aktuális állása: