2024.07.27.

Remek győzelmet aratott a Cered

Ecsegen támadt fel Horváth Jenő együttese.

Múlt vasárnap a Ceredet fogadta az Ecseg a vármegyei harmadik vonal Keleti-csoportjának tizenhatodik körében. Egy öngól segítségével villámrajtot vettek a vendégek, gyorsan jött azonban a válasz. Ezt követően az első félidő derekán már a házigazdák vezettek, akik hamarosan ismét beköszöntek. Nem adták azonban föl a látogatók, a második felvonás elején érkezett a szépítés, majd büntetőből az egyenlítés. A játékrész derekán fontos eseményekre került sor, ketten is piros lapot kaptak a hazaiaktól. A hátralévő időben maximálisan kihasználták emberelőnyüket a cerediek, akik a triplázó Radics vezérletével pedig öt háromra diadalmaskodtak. Szép skalpot tett zsebre Horváth Jenő legénysége.

Megyei III. osztály, Keleti-csoport, 16. forduló:

Ecseg SE-Cered VSE 3-5 (3-1)

Vezette: Varga P. B. (Bangó R.)

Ecseg SE: Baltacanovic – Jaskó (Burbiczki, 70.), Rádi Ri. (Horváth G., 73.), Bangó Cs., Baranyi Á. – id. Mihalik R., Kelemen, Moravcsik D., Mihalik J. – Zsiga, Mihalik Sz. Edző: Moravcsik Ferenc.

Cered VSE: Kapás – Tősér A., Tomon, Elek, Pap – Tősér D., Simon B., Oláh F., Simon Zs. (Bolla, 53.) – Kovács B. (Danyi, 55.), Radics D. Játékos-edző: Horváth Jenő.

Sárga lap: Zsiga, Kelemen, ill. Oláh F., Tomon

Piros lap: id. Mihalik R. (69.), Bangó Cs. (71., Ecseg SE)

Gól: Mihalik Sz. (7., 24.), Mihalik J. (35.), ill. Baltacanovic (2., öngól), Radics D. (50., 72., 85.), Tomon (56.)

Jók: senki, ill. az egész csapat

Moravcsik Ferenc: – Nagyon rosszul játszott a csapatunk. Az első félidőben még azért talpra álltunk, előbb mi rúgtunk egy öngólt egy hazaadásból, majd sikerült három egyre fordítanunk még a szünet előtt. A második félidő viszont katasztrofális volt. Mindenki feszült volt, rengeteget hibázott. Egyöntetűen rossz volt az egész gárda. Ráadásul két pirosat is kaptunk. Ezt el kell felejtenünk nagyon gyorsan! Kíváncsi leszek rá, hogy fölállni a szombati mérkőzésre a társaság, mert az a meccs mérvadó lesz az elkövetkezendők kapcsán. Úgy gondolom, ez egy kisiklás, de a visszaigazolás szombaton lesz. Az ellenfélnek gratulálok és további sok sikert kívánok! A fiúknak pedig azt mondom, értékeljék át ezt a mérkőzést, aztán majd legközelebb kiderül, hogyan tovább…

Horváth Jenő: A két vereségünk után győzni akarással érkeztünk Ecsegre. Sajnos az első félidőben nem tudtuk kihasználni a szél adta lehetőséget, az öngól ellenére sem. Az ecsegieknek sikerült fordítani az eredményen. A szünetben átbeszéltük a hibáinkat. Játékosaim a második félidőben szívüket-lelküket beleadták a játékba, ami meghozta a gyümölcsét. Szebbnél szebb helyzeteinket sikerült gólokra váltani, sőt Radics Dávid mesterhármassal járult hozzá a csapat győzelméhez. A játékvezetést külön kiemelném: bár minden meccsen ez a szintű korrekt vezetés lenne a jellemző. Győzelmünket az elmúlt héten sajnos súlyos sérülést szenvedett játékosunknak ajánljuk fel, mielőbbi felépülést, Lóránt! Az Ecsegnek további sok sikert!

A bajnokság aktuális állása: