2024.07.27.

Kétgólos hátrányból állt fel a Felsőpetény

Nem tudta megtartani előnyét a Nőtincs.

Múlt vasárnap a Nőtincset fogadta a Felsőpetény a vármegyei harmadosztály Nyugati-csoportjának tizenhatodik körében. Remekül kezdtek a látogatók, tíz perc alatt előnyhöz jutottak, majd az első félidő derekán már kettővel vezettek. Szép lassan feleszméltek a házigazdák, majd helyzetek után nem sokkal a szünet előtt jött a szépítés. A második felvonásban mindent megtettek az egyenlítés érdekében a hazaiak, igyekezetük pedig eredménnyel párosult. Az utolsó negyedórához érve Hegedűs egalizált, egyúttal kialakítva a kettő kettes végkifejletet.

Megyei III. osztály, Nyugati-csoport, 16. forduló:

Felsőpetény SE-Nőtincs SE 2-2 (1-2)

Vezette: Urbán V. P. (Szemesi Zs.)

Felsőpetény SE: Csámpai – Tóth P., Misják, Tóth Z., Burai – Rendi (Belovai, 46.), Hegedűs, Albert (Benyusovics, 68.), Garai G. (Tabics J., 76.) – Tabics D., Garai M. (Barnoki, 46.). Edző: Laczkovszki Zsolt.

Nőtincs SE: Kovács K. – Dancsó (Fuchs P., 83.), Gyuricza G., Hugyecz, Kiss D. (Horváth, 59.) – Petrik, Krausz, Nógrádi (Busai, 46.), Jakubecz – Maglódi, Majer. Edző: id. Matyóka Ferenc.

Sárga lap: Garai G., Tabics D., Hegedűs, ill. Nógrádi

Gól: Burai (43.), Hegedűs (78.), ill. Maglódi (10., 23.)

Jók: az egész csapat, ill. Jakubecz, Dancsó, Maglódi

Laczkovszki Zsolt: – Az első félidőben gyorsan bekaptunk két kontratámadásból két gólt. Voltak helyzeteink, támadtunk, de a Nőtincs rendre kivédekezte. Aztán az első félidő vége felé Burai átlövésével betaláltunk és elkezdtünk felébredni. Még a szünet elött egyenlíthettünk volna, de sajnos elhibáztuk a befejezést. A második félidőre taktikát váltottunk és frissítettem a csapatot, a cserék jól szálltak játékba mindannyian. Felülkerekedtünk a Nőtincsen és a tizenhatosuk elé szögeztük őket, birtokoltuk a labdát. Aztán Burai nagyon okosan használta ki a szögletünket, észrevette Noelt, akit szabadon hagytak, ő pedig bő húsz méterről bődületes gólt szerzett. Akadt ezután is még pár helyzetünk és megnyerhettük volna a mérkőzést, de kimaradtak. Izgalmas, közönségszórakoztató meccs volt. Egytől egyik büszke vagyok a srácokra, nem adták föl és vissza tudtunk jönni a mérkőzésbe. Tóth Zoltán volt a meccs embere, rengeteget küzdött és nagyon sok labdát megszerzett, emellett pedig a támadásokat is szépen építette. Ezen felül mindenki végig küzdött és akart. Még mindig van mit javítani a befejezéseinken. Most pihenünk egyet a hétvégén, majd a Kétbodonyt fogjuk fogadni. Köszönöm a drukkereink jelenlétét, és hogy ilyen sokan eljöttek a „szomszédvári” rangadóra!

id. Matyóka Ferenc: Két, egymásból jól fölkészült csapat mérkőzése volt. Mindkét oldalon voltak helyzetek. Igazságos döntetlen született. 

A bajnokság aktuális állása: