2024.07.27.

Ezúttal kilencig számolt a Patak

A várakozásoknak megfelelő sima vereséget szenvedett a Keszeg.

Múlt vasárnap Keszegen tette tiszteletét a Patak a vármegyei harmadik vonal Nyugati-csoportjának tizenhatodik körében. Nem teketóriáztak a vendégek, két perc alatt bevették a kaput. Ezt követően sem lassított az éllovas, az első negyedórában még érkezett két újabb gól. A szünetig összességében hatszor találtak be az ismét eredményes napot kifogó látogatók. A második felvonásban már csak az volt a kérdés, milyen különbséggel győz a listavezető. Legalább a szépítés összejött a hazaiaknak, akik végül sima, kilenc kettes vereséget szenvedtek.

Megyei III. osztály, Nyugati-csoport, 16. forduló:

Keszegi SE-Patak FC 2-9 (0-6)

Vezette: Pál A. (Hegedűs M.)

Keszegi SE: Petuker – Kovács R., Fábián, Mezei B. (Cseri, 73.), Mezei Cs. – Gyetván, Bán, Pistyúr, Baranyi (Marosi, 57.) – Gömöri (Belencsák, 85.), Muszta. Játékos-edzők: Cseri Kornél, Mezei Csaba.

Patak FC: Pincze (Oláh R., 46.) – Kürtössy (Szabó L., 46.), Simó, Csókási, Mócsány – Horváth, Várhegyi, Sinkovics, Németh – Oravecz, Bogdány. Edző: Bella Sándor.

Sárga lap: Kovács R., Gyetván, Cseri

Gól: Gömöri (50.), Kovács R. (52.), ill. Németh (2., 82.), Horváth (5.), Oravecz (15., 25., 62.), Bogdány (30., 83.), Várhegyi (42.)

Jók: senki, ill. Oravecz, Horváth, Németh, Sinkovics

Cseri Kornél: – Rendkívül csalódott vagyok… Olyanok vagyunk, mint a bánatos szemű kisgyerek, aki ül a hintában, és arra vár, hogy valaki meglökje. Tudom, hogy a srácok is pontosan tisztában vannak azzal, hogy teljesen elfogadhatatlan, hogy hazai pályán könnyed edzőpartnerei legyünk bárkinek, még ha az az éllovas is! A legkevesebb, hogy a hazai meccseinken megszakadunk mindenki ellen, és ha a játék akadozik is, akkor azt kipótoljuk szívvel-lélekkel! Ezt ma tizenöt percig voltunk képesek megcsinálni, a többiben csak egy csapat volt a pályán… Amíg ezt nem valósítjuk meg, addig nem segít semmilyen formáció, taktika vagy elképzelés! Nagyon remélem, hogy ez egy olyan pofon volt most, ami végérvényesen felébreszt minket abból az apátiából, amibe süllyedtünk! Én maximálisan hiszek a csapatban és kiállok bármikor a fiúkért, mert nagyon megérdemelnék a sikerélményt… De be kell végre látnunk, hogy senki nem fog jönni, hogy meglökje a hintánkat! Nekünk kell magunknak összeszorítani a fogainkat és elkezdeni tiszta erőből hajtani…

Bella Sándor: Jól kezdtünk, hiszen az első negyedóra végén már három góllal vezettünk. A kérésemnek megfelelően fegyelmezetten játszott a csapat, labdabiztosak voltunk és a szünetig még háromszor vettük be a hazai kaput. A második félidő elején két gyors gólt kaptunk, amiért kár, mert elkerülhetők lettek volna. Továbbra is mi domináltunk, alakítottunk és hagytunk ki helyzeteket, de végül még három ízben sikerült gólt szerezni a mérkőzés végéig. Sportszerű találkozó volt. További sok sikert kívánok a Keszeg csapatának!

A bajnokság aktuális állása: