2024.07.27.

Reagált a főszervező

A bátonyterenyei téli kispályás bajnokság vezetője, Tarjáni László foglalta össze aktuális gondolatait.

Ahogy korábban már szó volt róla, megszülettek a fegyelmi határozatok a bátonyterenyei kispályás bajnokság hatodik körében, harminckettedik percben egy nullás állásnál félbeszakadt Gold Team-Bakos Vill mérkőzés kapcsán. Nemrégiben az esemény főszervezője, Tarjáni László foglalta össze ismét legfrissebb gondolatait a történéseket illetően. Lássuk a torna vezetőjének aktuális nyilatkozatát!

Tarjáni László: – Először is, köszönöm a lehetőséget a nyilatkozásra! Úgy éreztem, kell, hogy egyes emberek ne csináljanak ebből politikai ügyet. Az első, és talán a legfontosabb dolog, hogy minden ide érkező embernek meg kell értenie, Bátonyterenye városának és sportéletének, a bajnokságunk egy kiemelten fontos eseménye. Itt ez egy közösségi színtérként szerepel, ahol sok gyermek, szülő, idős, fiatal kellemes perceket tölt el hétről hétre. Szervezőként pedig rengeteg energiát, erőt fektetünk bele, hosszú évek óta.

Sajnos a legutóbbi fordulóban egy nem várt esemény árnyékolta be bajnokságunk jó hírnevét. Remélem, a jövőben nem fog többet ilyen előfordulni. Nem fogom eltűrni a trágárság, a tettlegesség és a rasszizmus semmilyen apró jelét sem. Két olyan csapat volt az érdekelt ebben az ügyben, akik évek óta meghatározók a mezőnyben, és semmiképpen nem szerettük volna elveszíteni őket. Ezek tükrében, kitiltottunk, eltiltottunk, és megbüntettünk játékosokat. Nagyon örülök és hálás vagyok a Minifutball Szövetség jelenlétének. Örülök a játékvezetők delegálásának is, nagyon meg vagyok elégedve a munkájukkal.

Most egy kicsit átnyúltunk a szövetség felett, és szerintem egy bölcs döntéssel, újrajátszatjuk a mérkőzést, hogy ne a „zöld asztalon”, hanem a pályán dőljön el a három pont sorsa. Ezek után a fegyelmi vétségeket a helyi Fegyelmi Bizottság fogja tárgyalni. Eszközöltünk, és már a héten be is tartunk biztonsági intézkedéseket, hogy a jövőben ne fordulhassanak elő hasonló jelenetek. Ezek tudatában kívánok mindenkinek a szabályokat betartó, eredményes, és ami a legfontosabb, sportszerű versenyzést a hátralévő fordulókra!