2024.07.27.

Hátrányból felállva fordított a Felsőpetény

Hiába került előnybe, nem tudott pontot szerezni a Rétság.

Múlt vasárnap a Rétságot fogadta a Felsőpetény a vármegyei harmadik vonal Nyugati-csoportjának huszonharmadik fordulójában. Rögtön a kezdősípszót követően komoly küzdelem rajzolódott ki az eső áztatta pályán. Hol az egyik, hol a másik gárda tudott aktívabb lenni. Egy darabig egyik oldal sem talált be, aztán éppen a szünet előtt eredményesek tudtak lenni a vendégek. Pár perc telt el a második felvonásból, amikor egy öngól által jött az egyenlítés. Ezután folytatódott a nyílt férfias csata. A játékrész derekán a házigazdák tudtak ismét betalálni. A hátralévő időben mindent megtettek a válasz érdekében a látogatók, de már nem jártak sikerrel, ami azt jelentette, hogy végül kettő egyre diadalmaskodtak a szép fordítást produkáló felsőpetényiek.

Megyei III. osztály, Nyugati-csoport, 23. forduló:

Felsőpetény SE-Rétság FC 2-1 (0-1)

Vezette: Urbán V. P. (Trubin B., Horváth B.)

Felsőpetény SE: Csámpai – Tóth P., Hegedűs, Belovai, Parádi – Busai (Albert, 58.), Burai, Tóth Z. (Sulyán, 26.), Garai M. (Barnoki, 67.) – Garai G., Tabics D. (Varga K., 91.). Edző: Laczkovszki Zsolt.

Rétság FC: Barna – Tövis, Molnár M. (Durján, 77.), Bajzek, Benkő (Zsíros, 87.) – Szklenár, Körmöci (Rózsa, 73.), Ragács (Hekli, 70.), Kenyeres (Benkocs K., 67.) – Tajthy (Homolya A., 57.), Homolya E. Edző: Havay Zoltán.

Sárga lap: Benkő

Gól: Molnár M. (48., öngól), Sulyán (70.), ill. Ragács (45.)

Jók: az egész csapat, ill. az egész csapat

Laczkovszki Zsolt:– Szakadó esőben izgalmas, szoros, mérkőzésen nyertünk. Mindkét oldalon voltak helyzetek egyaránt, A Rétság szögletből megszerezte a vezetést, így fordultunk a második félidőre. Kapkodtunk nagyon az első félidőben, de sikerült megnyugodnunk a másodikra és meg is lett az eredménye. A rétsági védő lábán felpörgött a labda és a kapujukban kötött ki, majd Sulyán Balázs egy szép szólótámadásból megszerezte a vezetést. Több helyzetünk kimaradt, de az ellenfélnek is. Csámpai Misi többször is bravúrral védett. Nem sokkal voltunk jobbak, mint a vendégek, de jobban akartuk a győzelmet és meg is lett az eredménye. Nagyot küzdött a csapat, ismét büszke vagyok minden játékosomra egyaránt. Készülünk a következő fordulóra. További sok sikert kívánok a Rétságnak!

Havay Zoltán: – Egy jó iramú mérkőzést sikerült játszani, küzdelmes sportszerű játék mellett, sajnos megint alulmaradtunk. Ez a tavasz sajnos Ilyen. Sok sikert kívánok a Felsőpetény csapatának!

A bajnokság aktuális állása: