2024.07.27.

Mesteri gondolatok a Megyei Kupa helyosztói előtt

A döntő és a bronzmérkőzés résztvevőinek edzőit is megszólaltattuk a szerdán esedékes mérkőzések előtt.

Szerdán befejeződik a 2022/2023-as kiírás a Nógrád Megyei Kupába. A döntőben a Mátraterenye a Karancslapujtővel találkozik Bátonyterenyén, míg a bronzmérkőzésen a Berkenye a diósjenői műfüves pályán fogadja a Mohorát. Utóbbi meccsen a medália megszerzése mellett lényegesebb tét, hogy utolsóként melyik alakulat kvalifikálja magát a MOL Magyar Kupa országos főtáblájára. Mindkét összecsapás délután fél hatkor kezdődik. A finálét a Varázslak 96 Hungary Kft. szponzorálásával élőben közvetítjük. A találkozókat megelőzően mindegyik érintett gárda edzőjét megszólaltattuk. Lássuk, milyen gondolatokkal várják a csatákat az érintett szakemberek!

Nógrád Megyei Kupa, döntő, 2023. május 17. (szerda), 17.30:

Mátraterenye SE-Silver Tüzép-Karancslapujtő KSE

Bátonyterenye.

Bujtár Tamás, a Mátraterenye SE játékos-edzője: – Nehéz időszakon vagyunk túl, sajnos a tavaszi szezon nem úgy sikerült, ahogy azt mi elterveztük. Szezon előtt az idei célkitűzésünk a bajnokságban a dobogó valamelyik fokának megszerzése volt. Ez azonban sajnos nem sikerült. A téli alapozásunk rendben volt és jól is indult a szezon viszont, pont a kupadöntős ellenfelünk elleni hazai vereség után megtörtünk. Nem bírtuk azt a formát hozni, amit kellett volna és nem jöttek az eredmények, fájó pontokat veszítettünk. A kupasorozatban kitűztünk egy célt magunk elé, és ezt sikerült teljesíteni, a döntőben vagyunk. Egyáltalán nem számítok könnyű mérkőzésre. A Karancslapujtő ebben az évben nagyon megerősödött, komoly anyagi kondíciókkal rendelkeznek és NB-s szintű játékosokat sikerült igazolniuk az amúgy is erős kerethez. A bajnokságban nekik sem sikerült céljaikat teljesíteni, így egyértelmű, hogy a Megyei Kupa nagyon fontos számukra is. A két csapat közti meccsek az utóbbi időben, mondhatni, „El Clásicónak” számítanak. Jó csapat az ellenfél, egy jó edzővel, mutatják ezt az eredményeik is. Sok gólt rúgnak, veszélyes támadóik vannak, és ez mellett pedig védelmük is nagyon rendben van. „Romesz” összekapta őket és az SBTC elleni vereség óta pedig szépen menetelnek. Ha az utóbbi két bajnoki mérkőzéseinket nézem, akkor nem mi vagyunk a döntő esélyesei, de nagyon bízom a játékosaimban. Tudom, mire képesek, ezt az évek alatt többször bizonyították már. Nagyon fegyelmezett és koncentrált játékra lesz szükségünk, hogy eredményesek tudjunk lenni. Ha úgy játszunk, mint a berkenyei kupameccsen, akkor nyerni fogunk, ebben biztos vagyok. Ehhez viszont minden játékosomnak nagyon oda kell rakni magát. Egy kupagyőzelem mindenképp szép búcsú lenne a megyei első osztálytól a sok szép eltöltött év után. Számításaim szerint minden játékosom bevethető lesz szerdán.

Romhányi Tamás, a Silver Tüzép-Karancslapujtő KSE játékos-edzője: – Az elmúlt időszakban parádésan teljesít a csapat. Zsinórban nyolc tétmérkőzésen sikerült győzni. Negyvenöt gólt rúgtunk és csak egyet kaptunk. Nagyon elégedettek vagyunk a játékosokkal. Az edzéseken és a mérkőzésen is maximálisan végrehajtják, amit kérünk Szabó Gábor kollégámmal. Mivel Megyei Kupáról van szó, azt gondolom, hogy igenis nagy jelentősége van. Azok a csapatok, amelyek kijutnak a főtáblára, azok előtt le a kalappal, mert a bajnokság mellett még ebben a sorozatban is tudnak teljesíteni. Amely gárda pedig eljut a döntőig, annak nem lehet más célja, mint hazavinni a győztesnek járó serleget. Az MTSE csapatát jól ismerjük. Évek óta a nógrádi foci meghatározó szereplője. Mindig jó és színvonalas meccseket játszunk egymással. A két csapat játékosai jól ismerik egymást. Nagy sajnálattal hallottuk, hogy nem kapták meg a jövő évre a licencet. Remélem, hogy ezt még lehet valahogy orvosolni és a következő évben is tudunk még jókat csatázni. Az elmúlt időszak nem úgy sikerült nekik, ahogy tervezték, de ez a történtek tudatában érthető. Abban viszont biztos vagyok, hogy ezen a mérkőzésen mindent el fognak követni annak érdekében, hogy eredményesek legyenek. Presztízscsatát várok, ahol a két csapat a végsőkig küzd. Sportszerű, de egyben kőkemény mérkőzés lesz. Az a csapat fog nyerni, amelyik türelmesebb és okosabb lesz. Nem lesz hiányzónk. Mindenki bevethető. Elég megrázó volt a hír, hogy a bátonyi stadionban lesz a mérkőzés, és itt nem arról van szó, hogy lenézném a nagybátonyi létesítményt, sőt köszönettel tartozunk nekik, ők legalább megengedték, hogy ott legyen a találkozó. De egy kupa döntőjét a megye egyik legjobb pályáján kellene lejátszani. Ahogy hallom, akiket megkért az igazgatóság, azok féltették a gyepet, pedig nem lánctalpas tankokkal akartunk rámenni, de gondolom, mikor támogatás vagy szívesség kell, akkor mindenki nyújtja a kezét. Szomorú, mert a játékosok megérdemelték volna, hogy remek feltételek mellett küzdjenek, ha már eljutottak idáig.

Nógrád Megyei Kupa, bronzmérkőzés, 2023. május 17. (szerda), 17.30:

Berkenye SE-Unicum FC Mohora

Diósjenő. műfüves pálya.

Rusvay Gergely, a Berkenye SE játékos-edzője: – Az elmúlt időszak nagyon nehéz volt a létszámproblémáink miatt. Volt, hogy jól jöttünk ki belőle így is, gondolok itt a Palotás elleni győzelmünkre vagy a mostani, Építőknél elért döntetlenre, de volt, hogy erőben nagyon elfogytunk. Ilyen volt a Szendehely és a Diósjenő elleni meccs, ahol hatvan percig jól játszottunk, de végig sajnos nem bírtuk és a sérülések is rosszkor jöttek. Akik rendszeresen ott vannak a találkozókon, rendesen kihajtották magukat, szinte végig szerda-szombat ritmusban. Természetesen nagy jelentősége van a bronzmeccsnek, hiszen a főtáblára való kijutás a tét, no, meg a bronzérem sem mellékes. Ezért próbálok regeneráló edzést tartani, és bízunk abban, hogy a sérültek közül páran tudják vállalni a játékot! Nagy szó lenne, ha végül a harmadik helynek tudnánk örülni! Az ellenfelet jól ismerjük, a megye egyik legjobb csapata, remek játékosokkal, támadófutballal, rutinos és gyors labdarúgóik vannak, elől sok veszélyes támadóval, de senki nem verhetetlen! Az gondolom, hogy egy kupameccsen bármi előfordulhat, az biztos, hogy győzelemre játszunk, és hogy ez mire lesz elég, az kiderül szerdán! A taktikánk nyilván attól is függ majd, a sérültek közül ki jön rendbe, ki áll majd a rendelkezésemre. Reméljük, egy jó mérkőzést látnak a kilátogatók és sikerül nyernünk. Fábrira, Illésre és Debre Mátéra biztosan nem számíthatok, de vannak kérdőjelek ezeken a játékosokon kívül is, ettől függetlenül bizakodó vagyok!

Baranyi Tibor, az Unicum FC Mohora vezetőedzője: – Nagyon büszke vagyok a csapatomra és nagyon pozitívan látom az elmúlt időszakot! Mivel minden mérkőzésen olyan extra teljesítményeket, hozzáállást tanúsítanak a fiúk, amit eddig nem igazán tapasztaltam. Nemcsak, mint ember, hanem mint sportember is kimaxolják magukból, amit lehet. Le a kalappal mindenki előtt, én nagyon meg vagyok elégedve a társasággal! Szerintem hatalmas jelentősége van a bronzmérkőzésnek is, mert csak a harmadik hely biztosít főtáblát, ezért mindenféleképpen nyerni szeretnénk. Már voltunk hasonló helyzetben tavaly is. Megpróbáljuk még egyszer. Egy nagyon jó játékosállománnyal rendelkező csapattal találkozunk. Jó játékosok és jó edző alkotja a kollektívájukat. Igaz, hogy ebben a szezonban kicsit alul teljesítenek a vártnál, de az idény megmentésére nekik is megmaradt ez a meccs, mert azért egy főtáblával ők is szebbé tennék a szezont. Mindenféleképp úgy készülünk, hogy egy rangadót fogunk játszani. Mindegy, hogyan, de győzelmet várok szerdán! Számomra más nem is elfogadható, mert ez az egy lehetőségünk van arra, hogy kimagaslót tudjunk nyújtani ebben az évadban. Egy főtábla még hiányzik nekünk az elmúlt évekből. Ugyan tavaly volt egy bajnoki ezüstünk, ami remélem, most is meglesz, de még egy jó kupaszereplés nagyon kellene a társaságnak. Elvileg Klingeren és Hatalán kívül nem lesz hiányzónk.