2024.07.27.

Gyorsan visszatért a helyes útra a Patak

Egygólos meccsen gyűrte le a Rétságot a címvédő.

Múlt vasárnap a Rétságot fogadta a Patak a vármegyei harmadosztály Nyugati-csoportjának tizenkilencedik körében. Nagy lendülettel vetették bele magukat a küzdelembe a gárdák, mindkét oldal becsülettel tette a dolgát. Egy darabig nem találtak egymáson fogást a felek, majd tíz perccel a szünet előtt Váró jóvoltából meglett az előny a hazaiaknak. A második etapban is lüktetett a meccs, hol itt, hol ott akadtak kisebb-nagyobb lehetőségek. Az utolsó pillanatokig maradt izgalom, de az eredmény már nem módosult. Egy nullra nyertek a patakiak.

Megyei III. osztály, Nyugati-csoport, 19. forduló:

Patak FC-Rétság FC 1-0 (1-0)

Vezette: Boda B. (Szemesi Zs., Trubin B.)

Patak FC: Pincze – Horváth (Szabó Z., 76.), Simó, Csókási, Mócsány – Oravecz, Váró (Kürtössy, 62.), Fábián (Várhegyi, 46.), Németh (Dombi, 70.) – Bogdány, Pásztor (Sinkovics, 62.). Edző: Bella Sándor.

Rétság FC: Pataki – Tövis, Benkocs B. (Homolya A., 44.), Molnár M., Rózsa (Durján, 60.) – Szklenár, Benkocs K., Körmöci, Ragács – Homolya E., Tajthy (Hekli, 53.). Edző: Havay Zoltán.

Sárga lap: Bogdány, ill. Molnár M., Homolya A.

Gól: Váró (35.)

Jók: Csókási, Mócsány, Váró, ill. az egész csapat

Bella Sándor: – Nagyon értékes győzelmet szereztünk egy remekül felkészített és motivált Rétság ellen. A motiváltság terén mi is jól álltunk, teljesen rendben volt a társaság, a fiúk sokat tettek azért, hogy megnyerjék a mérkőzést. Talán az első félidőben, ha kicsit pontosabbak vagyunk a kapu előtt, még két gólt biztosan rúghattunk volna, nagy lehetőségek maradtak ki! A második félidő már kiegyensúlyozottabb volt, a hátránya miatt a Rétság is nagyobb sebességre kapcsolt. Volt, hogy mi mentünk a második találatért, volt, hogy védekeznünk kellett, nehogy kiegyenlítsen a vendégcsapat. Összességében igazi rangadó volt, ahol talán egy picivel többet tettünk a győzelemért, több helyzetet is dolgoztunk ki és talán mezőnyben is többet birtokoltuk a labdát. a vereség semmit nem von le a Rétság érdemeiből, egy remekül kézben tartott és irányított együttes! Büszke vagyok a srácokra, mert fáradhatatlanul tették a dolgukat, maximális fegyelemmel futballozva! Férfias küzdelem volt, egy sportszerű mérkőzésen. További sok sikert kívánok a Rétság csapatának és Havay Zoli barátomnak!

Havay Zoltán: – A hétvégén a Patak csapatához látogattunk, szerettünk volna pontot vagy pontokat elhozni, sajnos ez nem sikerült. Úgy gondolom, hogy férfias küzdelem volt és megint a lábunkban maradtak a gólok. A jobban akaró csapat nyert, megérdemelten. Köszönöm a sportszerű játékot az ellenfélnek és további sok sikert kívánunk nekik a bajnokságban! Mielőbbi gyógyulást kívánunk a sérültjeinknek!

A bajnokság aktuális állása: