2024.04.13.

Idegenben ért el újabb győzelmet a Patak

Nem tudott rácáfolni a papírformára a Bernecebaráti-Kemence.

Vasárnap a Bernecebaráti-Kemencénél volt jelenése a Pataknak a vármegyei harmadosztály Nyugati-csoportjának huszadik körében. Motiváltan szálltak ringbe a vendégek, fokozatosan mentek előre. Az első fél óra letelte után meg is lett a vezetés a látogatóknak, Pásztor köszönt be. Kézben tartotta a gyeplőt a címvédő, ami a második etap elején ismét megmutatkozott, Oravecz növelte övéi előnyét. Küzdöttek a hazaiak is becsülettel, mindent elmond azonban, hogy legjobbjuk a hálóőrük volt. A hajrához érve még Csókási értékesített egy büntetőt. Végül három nullra nyertek a patakiak.

Megyei III. osztály, Nyugati-csoport, 20. forduló:

Szokolyi Alajos SE (Bernecebaráti-Kemence)-Patak FC 0-3 (0-1)

Vezette: Kovács M. (Szemesi Zs., Horváth B.)

Szokolyi Alajos SE (Bernecebaráti-Kemence): Marót – Imre F., Tóth K. (Sági, 89.), Vig, Tóth M. – Szilágyi (Bálint T., 72.), Pál L., Gáspár, Busai – Richter (Koczó, 53.), Forgács. Edző: Németh Krisztián.

Patak FC: Pincze (Oláh R., 80.) – Kürtössy (Tóth A., 63.), Simó (Fábián, 4.), Csókási, Mócsány – Horváth B., Váró (Szabó L., 77.), Várhegyi, Dombi (Németh L., 46.) – Oravecz, Pásztor. Edző: Bella Sándor.

Sárga lap: Tóth M., Imre F.

Gól: Pásztor (33.), Oravecz (50.), Csókási (85.)

Jók: Marót, Tóth K., ill. Horváth B., Oravecz, Pásztor

Németh Krisztián: – Az elmúlt három hétben az első három helyezettel játszottunk. Ebből hellyel-közzel jól sikerült kijönnünk, akármilyen eredmények is születtek. A ‘Vadkertet le tudtuk győzni hazai pályán. Dejtáron sajnos nem tudtunk maradandót alkotni a meccselőzmények miatt. Itt pedig egy jó játékerőt képviselő Patakot fogadtunk. Azt mondom, hogy az első félidőben húsz-harminc percig voltak lehetőségeink, majd a második játékrészben is volt két-három adódó helyzet, de a mérkőzés képe alapján, kivette a srácokból az elmúlt hét a kellő odafigyelést. Nem tudtunk kellőképpen odakoncentrálni. Kicsit mintha fejben elfáradtunk volna. Nem hiába, mert ez a három csapat van ott a bajnokság elején. A Patak eléggé ránk erőltette az akaratát és átadtuk a közepét nekik, amit nem lett volna szabad. Hátulról fölrugdostuk a labdát, nem próbáltunk meg úgy játszani, mint a ‘Vadkert ellen. Ez sajnos rányomta a bélyegét a focinkra. Az első félidőben egy kihagyott tizenegyes után gólt lőtt a Patak, ami kissé megtörte a társaságot. A második felvonásban már elfáradtunk mentálisan. Tettük a dolgunkat, de már nem annyira hatékonyan, mint az eddigi meccseken. Azt mondom, nem szabad csüggedni! Fel a fejjel! Nincsen semmi baj. Ebből csak tanulnunk kell. Van hova fejlődnünk. Ugyanúgy bízom a srácokban. Nekik pedig hinni kell magukban! Gratulálok az ellenfélnek! Megyünk tovább. Csináljuk a dolgunkat. Ahogy az elején is jeleztem, a tavasz jó tanulás lesz egymás részére is, illetve más csapatok ellen, milyen játékerőt képviselünk. Úgy érzem, nincs itt semmi baj. Kicsit kondiban javulnunk kell. Ez a félév az ismerkedésről szól, és arról, hogy élvezzük, játsszuk a focit. Senkit nem lebecsülve, most már úgymond könnyebb mérkőzések jönnek.

Bella Sándor: – Csapatom kezd ismét a régi fényében futballozni! Ma is fegyelmezett, szervezett futballt sikerült játszani, egy fiatalokból álló, szimpatikus, jó csapat ellen. Az első félidőben gyorsan kezünkbe vettük a kezdeményezést, volt is néhány jó helyzetünk, sőt egy büntetőt is csúnyán mellé tudtunk lőni. Aztán sikerült betalálni még az első félidőben, majd a második elején növelni is tudtuk az előnyünket. Nagyobb nyomás alá vettük a hazai kaput, sok lehetőségünk is volt az újabb gólhoz, de a hazai kapus ma parádésan védett. Legalább négy alkalommal hárított tiszta ziccert! Támadóinkat nehezen tartották a védők, a meccs vége felé újabb büntetőt rúghattunk, amit most értékesítettünk. Összességében jó és szervezett játékkal, megérdemelt győzelmet arattunk, egy nem is olyan rossz színvonalú mérkőzésen. Büszke vagyok a csapatra! A hazaiaknak további sok sikert kívánok!

A bajnokság aktuális állása: