2024.07.27.

Rangadón parádézott a Patak

A tavaszi idény korábbi részében hibátlan, forduló előtti éllovas Dejtárnál remekelt a címvédő.

Múlt szombaton a tavaszi idény legkomolyabb rangadóját rendezték meg a vármegyei harmadik vonal Nyugati-csoportjának huszonkettedik körében. A második félév korábbi részében hibátlan teljesítményt bemutató, korábbi éllovas Dejtár a címvédő Patakot fogadta. Álomszerűen kezdtek a vendégek, Pásztor révén pár perc alatt beköszöntek. Ezt követően is maradt az előnybe kerülő gárda lendülete, az első félidő derekán pedig Dombi növelte a lépésfórt, majd Várhegyi is betalált. Hamar eldőltek az érdemi kérdések, nagyon éles volt Bella Sándor alakulata. A második felvonásban nem tudtak faragni hátrányukból a hazaiak, sőt még egy alkalommal kapituláltak, Bogdány állította be az övéi sima, négy nullás sikerét jelentő végeredményt. Ismét listavezető pozícióba kerültek a remek napot kifogó, magabiztos diadallal előrukkoló patakiak.

Megyei III. osztály, Nyugati-csoport, 22. forduló:

Dejtár SE-Patak FC 0-4 (0-3)

Vezette: Urbán V. P. (Pál A., Szász K.)

Dejtár SE: Kopó – Gál M., Gál N., Szorcsik, Balatoni (Pap, 46.) – Kürtössy K. (Csabai, 56.), Jakus (Balla, 89.), Dombi (Hársfalvi, 76.), Varga G. – Szandai, Vachó. Edző: Balga Ferenc.

Patak FC: Pincze (Oláh R., 43.) – Kürtössy O. (Fábián, 69.), Paulicsek, Csókási, Horváth B. – Oravecz (Szabó L., 81.), Várhegyi, Németh (Tóth A., 75.), Dombi (Sinkovics, 60.) – Bogdány, Pásztor (Mócsány, 60.). Edző: Bella Sándor.

Sárga lap: Varga G., Vachó

Gól: Pásztor (8.), Dombi (22.), Várhegyi (28.), Bogdány (70.)

Jók: senki, ill. az egész csapat

Balga Ferenc: – Azt kell, hogy mondjam, a szokásos forgatókönyv zajlott, mint az összes Patak elleni meccsen. Valamiért remeg a lábunk ellenük, ki kell mondanom, hogy tele a gatya! Sajnos nem tudjuk azt megfejteni, hogy miért van. Teljesen megérdemelten nyertek a vendégek. Az eddigi egymás elleni mérkőzéseinken talán érdemeltünk volna pontot, esetleg pontokat, most viszont szerintem esélyünk sem volt. Gratulálni szeretnék a Pataknak! Úgy gondolom, innentől kezdve ők már nem fogják elengedni a dobogó első fokát. Bizakodunk benne, de talán így nem is érdemelnénk meg, hogy kétszer kikaptunk ellenük. További sok sikert kívánok nekik, mi viszont azért még mindent meg fogunk tenni!

Bella Sándor: – Egyetlen célunk az volt ezen a nagyon fontos rangadón, hogy nyerjünk, mert csak akkor maradhatunk versenyben a bajnoki címért vívott versenyben. Fantasztikus szurkolás mellett, csapatom maximálisan betartott minden olyan elemet, amit megbeszéltünk, rendkívül fegyelmezett volt a társaság végig a kilencven perc során, a hazai csapatnak esélyt sem adva. Motiváltság terén, maximumon volt a csapat, egyénileg és csapatként is nagyon jó teljesítményt nyújtottak ma a srácok! Nagyon büszke vagyok rájuk és lelkes szurkolóinkra egyaránt! Egy ilyen volumenű rangadót is le tudtunk sárga lap nélkül hozni, egy férfias küzdelemben, erre külön büszke vagyok! Sajnos ennek ellenére úgy látszik, mindkét oldalon voltak súlyos sérülések, az egyik kapusomnak kézközépcsonttörése van, őt műteni kell, a másiknak lábujjtörése, de a hazai oldalon is volt súlyos sérülés, lehet, ott is műtét lesz a vége. Nekik mielőbbi jobbulást kívánok! További sok sikert a Dejtár csapatának!

A bajnokság aktuális állása: