2024.07.27.

Tíz emberrel támadt fel és mentett pontot a Pásztó

Hiába vezetett kettővel a Diósjenő, nem tudta kihasználni az ember- és gólelőnyt.

Szombaton a Diósjenőt fogadta a Pásztó a vármegyei élvonal huszonkilencedik fordulójában. Bár a hazaiak indították jobban a meccset, mégis a látogatók szerezték meg a vezetést az első félidő derekán. Valent vette be a kaput. Ezt követően mindkét oldal próbálkozott, de az összecsapás kétharmadánál Holman révén megduplázták előnyüket a nyugat-nógrádiak. Hamarosan még inkább tüzesebb lett a csörte, a házigazdáktól előbb Cziglert, majd a reklamáló Forgó mestert is kiállította a játékvezető. Hiába azonban a létszám- és gólhátrány, valahonnan rejtett erőket mozgósítottak a pásztóiak. Kelemen büntetőből szépített, majd az utolsó percekben Lipták egalizált. Így kettő kettővel zárult a küzdelem. Megilleti a dicséret a vendéglátókat, hiszen elég mélyről voltak képesek fölállni és egy pontot otthon tartani.

Megyei I. osztály, 29. forduló:

Pásztó SK-Diósjenő SE 2-2 (0-1)

Pásztó, 200 néző. Vezette: Zsélyi Cs. (Homoki G.)

Pásztó SK: Csuka – Mladoniczki (Kurcsik, 40.), Lipták, Békési – Almási, Csépe P., Kelemen D., Csépe I., Dinka – Czigler, Szőllősi. Vezetőedző: Forgó Péter.

Diósjenő SE: Szaszovszki – Varga J., Pincze, Haljárszki, Bőgér Á. (Sebők, 32.) – Makkai, Bőgér D., Holman (Varga Gy., 75.) – Valent, Lami, Monostori A. Játékos-edzők: Varga Gyula, Bőgér Dávid.

Sárga lap: Csépe I., Almási, ill. Makkai

Piros lap: Czigler (68.), Forgó (69., mindketten Pásztó SK)

Gól: Kelemen D. (72.), Lipták (89.), ill. Valent (21.), Holman (61.)

Jók: Békési, Lipták, Dinka, ill. az egész csapat

Forgó Péter: – A mérkőzést jól kezdtük, húsz perc alatt kialakítottunk négy-öt nagy helyzetet, de ezekből nem találtunk a kapuba, és ahogy az ilyenkor lenni szokott, az ellenfél két lehetőségéből az egyikből betalált. A második félidőben pedig kaptunk egy olyan szögletből gólt, ahol is az ellenfél játékosa kifejelte a labdát és elindultak visszafelé, azonban  mindenki meglepetésére a játékvezetőnek nem nevezhető egyén, szögletet adott. Kétszáz néző és a jelenlévők száz százaléka látta, hogy a támadó egyedül hagyva fejelte mellé a labdát, szó nem lehet szögletről, csak ez a két szerencsétlen nézett éppen másfelé. Természetesen elbénáztuk a szögletvédekezést és kettő null lett az eredmény. Ezt követően Czigler Benettet kiállította a rendkívül felkészületlen, arrogáns és részrehajló bírói kettős, egy olyan szabálytalanság után, amiből a meccsen volt körülbelül tíz darab és ezek közül minimum a felét le sem fújta ezeknek a szabálytalanságoknak, de amikor észrevette, hogy már sárga lappal rendelkezik a játékos, inkább visszafújta a szituációt és pirosat mutatott fel. Érdekes módon a kiállítás után feljavult a játékunk és sikerült egyenlíteni. Hozzátartozik, hogy a vendégek két-három alkalommal is eldönthették volna a három pont sorsát a kontráikból. Sajnálom, hogy megint a játékvezetéssel kell foglalkoznom, de mindaddig meg fogom tenni, amíg ilyen, a csapatokat, játékosokat nem tisztelő, a saját szereplési vágyát kiélni akaró, „szakmájukra” szégyent hozó emberek járnak pénzért meccseket vezetni. Ezt a pénzt, amit ezek keresnek, inkább a fiatalok bevonzására és fejlesztésükre fordíthatná a kamara. Aztán a mérkőzés után még bohózatot is rendeztek, kihívják a rendőrséget a pályára, magukra zárják a bírói öltözőt, és van pofájuk hazudni, hogy nincsenek biztonságban. Egyetlen ember sem volt a rendezőkön kívül meccs után a játékosok és „bírók” levonulásakor az öltözőknél. Még szerencse, hogy a kiérkező rendőrség öt perc után nevetve hagyta el a helyszínt, felmérve, hogy szó nincs arról, amit állítanak. Egyelőre csak azt tudom mondani ezekre az emberekre, hogy jobban járna mindenki, ha távoznának ebből a sportból, addig, amíg ezt épp bőrrel megtehetik.

Varga Gyula: – Az első húsz percben a pásztói csapat érvényesült, átlövésekből, beadásokból veszélyeztettek. Utána megszereztük a vezetést, és számtalan helyzetet elpuskáztunk, agyonrúgtuk a kapust. Hihetetlen, hogy mennyi helyzetet hagytunk ki. Réges-rég el kellett volna dönteni a mérkőzést. A második félidőben volt kettő kiállítás, Czigler és a vezetőedző kapott piros lapot. Ez elég szépen feltüzelte a hazaiakat, mi pedig a nyugalom helyett elkezdtünk kapkodni. A koncentráció teljes hiánya ütött be. Majd jött egy tizenegyes és kettő egy lett. Nem túlzás, le kellett volna zárni a meccset, körülbelül háromszor mentünk három az egyben, de rossz döntéseket hoztunk. Így alakult. A Pásztónak tiszta szívből gratulálunk! Elképesztően küzdöttek. Rászolgáltak a pontszerzésre. Forgó Petinek köszönjük a vendéglátást, várjuk őket Diósjenőre!

A bajnokság aktuális állása: