2024.07.27.

Újabb győzelemmel fejezte be a bajnokságot az SBTC

Hamar eldőlt a Bánk-Dalnoki Akadémia II sorsa.

Szombaton a Szojka Ferenc Stadionban találkozott a bajnoki címét már korábban bebiztosító SBTC és a Bánk-Dalnoki Akadémia II a vármegyei élvonal huszonkilencedik körében. Csuka fejesével hét perc alatt megszerezték a vezetést a salgótarjániak, ezt követően viszont egy darabig a fölényük ellenére sem tudtak betalálni. A szünet előtt viszont eldőlt a mérkőzés, mivel további három találatot ért el az aranyérmes. A második felvonás elején hamar tovább nőtt a különbség, majd összekapta magát a tartalékcsapat. Két szépítőgólt is el tudott érni Szász Jenő együttese. Végül öt kettőre nyert az újabb győzelemmel előrukkoló Stécé. Jöhet az osztályozós párharc.

Megyei I. osztály, 29. forduló:

Salgótarjáni BTC-Bánk-Dalnoki Akadémia II 5-2 (4-0)

Salgótarján, Szojka Ferenc Stadion, 150 néző. Vezette: Kis Zs. (Horváth S., Szűcs M. L.)

Salgótarjáni BTC: Sz. Varga – Bakos, Leandro (Sulyok, 46.), Csuka, Orosházi – Nagy X. (Jakab, 63.) – Boros, Csáki (Csatlós, 54.), Horváth M., Tarlósi (Palkovics, 46.) – Csifó (Kecskés, 63.). Vezetőedző: Sebestyén Szilárd.

Bánk-Dalnoki Akadémia II: Darabont D. – Fogarasi (Török, 46.), Hajdu, Sándor M., Márkus (Deák, 48.) – Haronisz, Darabont G., Szentpéteri (Barát, 46.) – Járvás, Haffner (Tadeo, 46.), Bóka (Nagy Zs., 60.). Vezetőedző: Szász Jenő.

Sárga lap: Horváth M., Csáki, Csuka, Bakos, ill. Darabont D., Darabont G.

Gól: Csuka (7.), Nagy X. (33., 45.), Horváth M. (36.), Boros (52.), ill. Haronisz (55.), Hajdu (68.)

Jók: Nagy X. (a mezőny legjobbja), Boros, Bakos, ill. az első félidőben senki, a másodikban az egész csapat

Sebestyén Szilárd: – Az első félidő kimondottan jóra sikerült. Gyönyörű támadásokat vezettünk. Abból négyet sikerült gólra is váltani. A második félidőben kicsit megnyugodtunk, belealudtunk a mérkőzésbe. Azt gondolom, hogy a cseréink sajnos nem lendítettek a csapatnak a játékán. Az ellenfél is kicsit magára talált. Győzelmünk nem forgott veszélyben. Hála istennek, begyűjtöttük a bajnoki címet. Most van két hetünk. Készülünk az osztályozóra! 

Szász Jenő: – Az első félidő sajnos borzalmasra sikeredett. Kijöttünk ilyen hitetlenül. Idejövünk a bajnokcsapathoz, itt van egy tök jó retró pálya, végre egy olyan hely, ahol kinn van olyan száz-százötven ember, futballhangulatnak kellene lenni, erre idejövünk asszisztálni hogy megünnepeljék rajtunk a bajnoki címet. Pedig tényleg nem így terveztük. Sokkal erősebb kerettel jöttünk, mint fél évvel ezelőtt. Akkor az első félidőnk nagyon jól nézett ki két pontrúgásig, addig teljesen partiban voltunk. Most viszont úgy mentünk be az öltözőbe, nincs az az isten, hogy a második félidőt így hozzuk le, mert akkor otthon több embernek csuklani fognak a szülei meg a családja. Ezt nem vagyok hajlandó elviselni, hogy ilyen teljesítményt nyújtsunk a pályán. A fiúk összeszedték magukat, kijöttünk a második félidőre, amit borzalmasan kezdtünk el, egy olyan gólt kaptunk, amit nem is tudok leírni. Szerencsére mentálisan összekaptuk magunkat. Úgy gondolom, nem nagyképű kijelenteni azt, hogy már egy örömfocit játszani próbáló Stécét szerintem megfociztunk, jól játszottunk, tényleg szép helyzeteket alakítottunk ki, lőttünk két gólt a bajnokcsapat otthonában. Ha összeszedjük magunkat az elején és nem így kezdjük, akkor sokkal több lehetett volna a mérkőzésben, ahogy azt szerettük is volna. Olyan szinten azonban boldog vagyok, megbeszéltük, hogy a második félidőben az az elvárás, hogy minimum ikszre hozzuk, de meg akartuk nyerni, és sikerült is kettő egyre. Ebből a szempontból örülök, de ha még egyszer így kezdünk el meccset, akkor felkötöm magam.

A bajnokság aktuális állása: