2024.05.20.

Megküzdött a továbbjutásért a Pásztó

Kiegyenlített csatában maradt alul a két osztállyal lejjebb szereplő SVSE.

Múlt szombaton a két vonallal lejjebb versenyző Somos VSE-nél tette tiszteletét a régiónk első osztályában szereplő Pásztó a Vármegyei Kupában. Érdekes meccsre volt kilátás, amit a pályán lévők nagy része alá is támasztott, kemény, férfias küzdelemben dőlt el a továbbjutó kiléte. Egy darabig nem találtak egymáson fogást a felek, mígnem éppen a szünet előtt Kelemen büntetőjével megszerezték a vezetést a látogatók. A második felvonásban mindent megtettek az egyenlítés érdekében a házigazdák, de bármennyire is szerették volna, nem tudtak válaszolni, sőt az utolsó pillanatokban még egy gólt kaptak. A csereként beszálló Ocsovszki zárta le végleg a mérkőzést. Kettő nullra győztek a vendégek.

Vármegyei Kupa, 2. forduló:

Somos VSE-Pásztó SK 0-2 (0-1)

Vezette: Menczel J. (Varga P. B., Sáfrány Sz. T.)

Somos VSE: Krizsanyik – Horváth Sz. (Móricz K., 29.), Lakatos, Somoskői (Móricz Á., 56.), Kerényi – Oláh T., Ajtai – Bartha, Bujtár, Kotroczó – Znamecz. Játékos-edző: Oláh Teofil.

Pásztó SK: Krajecz – Hegedűs, Lipták, Kelemen, Almási – Szőllősi, Hranek (Ocsovszki, 46.), Percze, Békési – Jánosik (Molnár B., 66.) – Bocsi. Vezetőedző: Smelkó Károly.

Sárga lap: Lakatos, Oláh T., Móricz Á., ill. Jánosik, Szőllősi, Bocsi

Gól: Kelemen (45.), Ocsovszki (89.)

Jók: Kerényi, Ajtai, Lakatos, ill. Hegedűs, Kelemen, Krajecz, Ocsovszki, Békési

Oláh Teofil: Kritikán aluli játékvezetés mellett, a helyzeteit jobban kihasználó csapat nyert. Egyébként a csapat mindent megtett, hogy továbbjussunk, amihez gratulálok nekik! Így ki lehet kapni. Sok sikert a továbbiakban a Pásztónak!

Smelkó Károly: Ma nem játszottunk jól, de kihoztuk a meccsből a maximumot és továbbjutottunk, a kupában. Ehhez gratulálok a csapatunknak, és a hazaiaknak további sok sikert kívánok!