2024.07.27.

Nem sokon múlott a Bánk-Dalnoki Akadémia húsvéti meglepetése

Háromszor is vezetett a Nógrád vármegyei csapat, végül azonban az MTK II örülhetett.

Vasárnap az MTK második számú együttesénél volt jelenése a harmadik vonal Közép-csoportjában szereplő Bánk-Dalnoki Akadémiának. A harmincadik körben esedékes bajnokin debütált a gárda vezetőedzőjeként Czuk Henrik. Bár egyértelmű esélyesnek számítottak a táblázat negyedik helyét elfoglaló hazaiak, a meccs elején a látogatók szereztek vezetést. Frey beadását Kiss váltotta gólra közelről. Hamarosan akár növekedhetett is volna az előny, de kimaradt a lehetőség, Csenterics védett.

Kisvártatva jött az egyenlítés, Molnár Ádin pofozott be egy kapusról kijövő labdát. Nem törtek meg a vendégek, sőt próbálkoztak tovább nagy lelkesedéssel, aminek köszönhetően ismét be tudtak találni. Aztán a házigazdák hálóőre mentett kétszer is, mielőtt egy szerencsétlen öngóllal megint érkezett az egalizálás. Fej fej mellett fordultak tehát a társulatok.

A folytatásban sem lankadt a Nógrád vármegyei brigád, a duplázó Sápi fejesével pedig újfent meglett a lépésfór. Sajnos ez az eredmény sem tartott ki sokáig. Barkóczi révén jött a válasz. A hajrában ide is-oda is eldőlhetett volna az izgalmas csata. Végül is a kék-fehér fiatalok tudták elbillenteni a mérleg nyelvét, Guth négy hármas győzelemhez segítette övéit. Kár érte, nem sokon múlott az sem, hogy összejöjjön egy meglepetéssiker. Külön kiemelendő egy fiatal debütáló a Bánk-Dalnoki színeiben. A csereként beszálló Tőkés Gábor tizenhét évesen mutatkozhatott be az NB III-ban.

NB III Közép-csoport, 30. forduló:

MTK Budapest II-Bánk-Dalnoki Akadémia 4-3 (2-2)

Budapest, Lantos Mihály Sportközpont, 70 néző. Vezette: Papp Á. (László I. S., Varga L.)

MTK Budapest II: Csenterics – Guth, Juhász B., Dóra, Kapronczai – Juhász L., Bene, Törőcsik (Rimóczi, 85.), Szőke (Szöllősi, 72.), Molnár Á. (Matviiv, 90.) – Barkóczi. Vezetőedző: Kanta József.

Bánk-Dalnoki Akadémia: Zima – Molnár M., Frey (Szabó Sz., 72.), Hajdu, Petrezselyem, Sápi (Fellegi, 83.) – Kócsa, Darabont G. – Kiss K. (Tőkés, 83.), Haffner (Rosta, 60.), Haronisz (Király, 72.). Vezetőedző: Czuk Henrik.

Gól: Molnár Á. (12.), Hajdu (42., öngól), Barkóczi (67.), Guth (85.), ill. Kiss K. (3.), Sápi (34., 62.)

Kanta József:  Egy izgalmas, szoros mérkőzés volt. Az első félidővel egyáltalán nem voltam elégedett. Kicsit önfejűen játszottunk, nem tudtuk összeszedni a labdákat, és a Bánk kifejezetten jól futballozott, veszélyes volt kapura. Amikor megvoltak azok a pozíciók, amiket elvárok a játékosoktól, akkor azért látszott, hogy tudunk mögéjük kerülni és helyzetet kialakítani. Összességében a saját csapatommal nem vagyok maximálisan megelégedve, de annak azért örülök, hogy ilyen hátrányos helyzetből fel tudunk állni. Háromszor kerültünk hátrányba és mindig vissza tudtunk jönni a meccsbe. Ez a része tetszett.

Czuk Henrik: Először is, szeretnék gratulálni az MTK-nak! Egy jó meccset játszottunk. Nekem ez a mérkőzés volt az első a csapattal. A Paks II elleni meccsen már ott voltam, majd voltak közös edzéseink. Annyit tudok mondani a csapatomról, hogy a legutóbbi bajnokihoz képest szerintem játékban és minőségben jobbak voltunk. Sokkal többet fociztunk földön. Jóval több helyzetünk volt az előző fordulóhoz képest. Háromszor is tudtunk vezetést szerezni. Sajnálom! Úgy gondolom, egy pontot azért érdemeltünk volna. Megyünk tovább!

A bajnokság aktuális állása: